Prima pagină » Sanatate » Frumusete » Motivul pentru care nu ar trebui să-ți speli fața cu săpun
Motivul pentru care nu ar trebui să-ți speli fața cu săpun

Motivul pentru care nu ar trebui să-ți speli fața cu săpun

01 dec. 2020, 10:31,
în Sanatate

Curățarea zilnică a feței este foarte importantă pentru a menține o piele sănătoasă. Atâta timp cât utilizați un produs adecvat. Iritant pentru față, acest tip de săpun îndepărtează stratul protector al pielii! Iata si alte motive pentru care nu ar trebui să-ți speli fața cu săpun!

Motivul pentru care nu ar trebui să-ți speli fața cu săpun

Experții în îngrijirea pielii sustin ca procesul de curățare a feței este un pas esențial în îndepărtarea impurităților acumulate pe parcursul zilei și a reziduurilor de machiaj. În mod clar, după ce te-ai demachiat, trebuie să folosești un săpun specific pentru a perfecționa totul. Dar nu un săpun clasic pentru corp! Iritant pentru față, acest tip de săpun îndepărtează stratul protector al pielii (denumit film hidrolipidic). De ce? Deoarece formula sa prea agresivă nu este potrivită pentru pielea feței. Rezultat? Piele sensibilizată, care poate provoca iritații.

Pentru tenul gras, această metodă de curățare necorespunzătoare poate cauza o altă problemă. Prin curatarea pielii cu acest tip de produs, producția naturală de ulei este stimulată în continuare. Pe scurt, aceasta este ușa deschisă pentru cosuri și porii înfundați! Pentru pielea uscată, îndepărtarea acestui strat protector îl poate face și mai uscat, provocând apariția prematură a liniilor de expresie.

Deci, cu ce să vă curățați fața?

Primul pas pentru evitarea oricărui tip de problemă este alegerea unui sapun facial în funcție de tipul de piele (normal, gras, uscat sau mixt). Dacă aveți dubii, este de preferat să investiți într-un produs cu pH neutru, compatibil cu pielea feței.

  • Am pielea normală (ten luminos, fără imperfecțiuni): optez pentru un demachiant delicat cu proprietăți hidratante, de exemplu pe bază de aloe vera, extract de ginseng sau argilă albă.
  • Am pielea grasă (ten lucios): prefer un demachiant care conține acid salicilic, fenicul, arbore de ceai, hamamelis sau argilă verde pentru a-mi regla sebumul.
  • Am pielea uscată (elastică): prefer un produs de curățare cu proprietăți hidratante, cum ar fi extract de ovăz, extract de balsam de lămâie, ulei de zmeură și argilă galbenă.
  • Am pielea mixtă (zona T uleioasă: bărbia nasului frunții): aleg un produs de curățare care conține extract de mentă sau rozmarin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024