Prima pagină » Culinar » Mousse de ciocolată albă. Iată ce se ascunde în spatele unui desert reușit!

Mousse de ciocolată albă. Iată ce se ascunde în spatele unui desert reușit!

21 ian. 2025, 12:55,
Redacția BZI în Culinar

Dacă se apropie un eveniment deosebit în familia ta și ești în căutarea unui desert spectaculos și savuros, un mousse de ciocolată albă poate fi alegerea perfectă. Acesta nu este complicat de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai uzuale pentru torturi și prăjituri.

Pentru reușita sigură a acestui desert este necesar să alegi ingrediente de calitate. Ciocolata și frișca de calitate fac echipă bună împreună și chiar dacă lista de ingrediente este un pic mai lungă, nu-ți face griji pentru că nu sunt ingrediente complexe, greu de achiziționat.

Ingredientele pentru un mousse de ciocolată albă

Mousse-ul de ciocolată albă este un desert care merită toată atenția și care cu siguranță va îndulci atmosfera de la mesele din familie. Pornind de la rețeta de bază, pentru câteva pahare, poți dubla cantitatea și să optezi pentru o combinație în straturi de ciocolată albă cu ciocolată neagră, iar pentru a echilibra balanța, poți alege un topping din fructe proaspete, ușor acrișoare. Pentru acesti desert vei avea nevoie de 200 g ciocolată albă; 150 g mascarpone; 300 ml frișcă lichidă; 2 linguri suc lime și coacăze rosii/ căpșune / afine ( la alegere ).

Primul pas este să combini ciocolata și crema mascarpone într-un vas și să topești pe baie de aburi, având grijă ca vasul în care sunt ingredientele să nu atingă apa. Amestecă până la omogenizare, apoi îndepărtează vasul de pe sursa de foc și lasă să se răcească la temperatura camerei.

Bate frișca lichidă până începe să formeze vârfuri și adaugă sucul de lime sau lămâie. Folosind lime, desertul va prinde un gust mai intens și mai aromat. Când amestecul de ciocolată ajunge la temperatura camerei, încorporează frișca folosind o spatulă.

Distribuie desertul în pahare individuale, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le la rece pentru minim două ore. Înainte de servire adaugă fructele proaspete, spălate bine în prealabil. Pentru a te asigura că au fost eliminate o mare parte din pesticide, poți lăsa fructele într-un bol cu apa filtrată și 1 lingură cu bicarbonat de sodiu sau zeamă de lămâie, pentru minim 30 de minute.

Ce se ascunde în spatele unui desert reușit

Să faci un mousse perfect poate ți se pare o sarcină grea. Totul este să încerci și pe măsură ce capeți experiență vei vedea că nu este atât de complicat pe cât pare. Termenul de „mousse” se traduce prin „spumă” și denumește cea mai fină și elegantă formă pe care poate să o ia o cremă pentru un desert. De obicei, se prepară din ciocolată, însă vei găsi mousse și din fructe, chiar și gourmet din legume sau carne.

E important să folosești gelatină, rețetele clasice franțuzești de mousse specifică deseori că trebuie să folosești ouă crude care sunt bătute perfect pentru a obține textura pufoasă a mousse-ului și pentru a-l stabiliza. Totuși, nu este întotdeauna sigur să consumi ouă crude pentru că există riscul de contaminare cu Salmonella.

Copiii mici, persoanele în vârstă, femeile însărcinate și cei cu un sistem imunitar slăbit nu ar trebui să consume ouă crude. Regula generală este să folosești gelatină foi, ori pudră, în funcție de ceea ce este specificat în rețetă sau de ce ai la îndemână.

Secretul unui mousse perfect este ca ingredientele să fie bătute la viteza potrivită. Pentru un mousse aerat nu trebuie să te grăbești așa că folosește o viteză mai mică. Altfel se vor crea bule de aer mari carenu vor rezista atunci când vei încorpora toate elementele.

Mousse-ul își va păstra textura pentru mai mult timp, chiar și atunci când va fi scos de la frigider. Prin urmare, ca mousse-ul de ciocolată albă să iasă spectaculos, trebuie să respecți cu strictețe indicațiile de preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 februarie 2025
08 februarie 2025