Remedii naturiste

Cum să îndepărtați mucegaiul de pe garniturile mașinii de spălat

Publicat: 31 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum să îndepărtați mucegaiul de pe garniturile mașinii de spălat
Mucegai pe garniturile mașinii de spălat

Mucegai pe garniturile mașinii de spălat? În mod ideal, mașina de spălat trebuie lăsată deschisă după spălare pentru a-i permite să se usuce. Dacă uitați, puteți ajunge sa aveti puncte negre asociate mucegaiului. Într-adevăr, aceste microorganisme adoră căldura și umiditatea aparatului de uz casnic. Așa că lăsați mașina cu usa deschisă (și sertarul pentru turnarea produselor) sau mașina de spălat cu deschidere în partea de sus cât timp este nevoie. Dacă este necesar, ștergeți cu o cârpă din microfibră pentru a absorbi apa colectată în garnituri. Și dacă este prea târziu și matrițele sunt deja instalate în mașina de spălat, iată cum să le îndepărtați eficient.

Aceste sfaturi sunt soluții naturale posibile pentru eradicarea punctelor negre fără substanțele chimice comerciale toxice. De asemenea, nu uitați să vă curățați mașina de spălat din când în când pentru a elimina mirosurile urate. Și după orice curățare, nu uitați să uscați bine dispozitivul pentru a limita proliferarea bacteriilor legate de umiditate.

1) Oțet alb sau bicarbonat

Mai presus de toate, nu le amestecăm, deoarece se anulează reciproc! Așadar, începe prin a alege unul sau altul. Dacă alegeți oțet alb, diluați-l cu apă foarte fierbinte. Apoi frecați garniturile mașinii cu acest lichid. Dacă este necesar, puteți înmuia o cârpă curată și lăsați-o să stea câteva ore pe garniturile de cauciuc înainte de a freca pentru a ajuta la îndepărtarea mucegaiului. Și dacă alegeți bicarbonatul de sodiu, transformați-l într-o pastă cu puțină apă și frecați cu o periuță de dinți. Acest lucru va curăța și dezinfecta eficient mucegaiul din mașina de spălat!

2)Mucegai pe garniturile mașinii de spălat? Inspirați-vă de la spălarea dinților!

Există atât de multe lucruri pe care le puteți curăța cu o periuță de dinți și o pastă de dinți… Și sigiliul de cauciuc al mașinii nu face excepție! Într-adevăr, pasta de dinți este un agent de curățare eficient, care va elimina și mirosurile neplăcute legate de umiditate. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să frecați mucegaiul și să clătiți cu un burete umed.

3) Folosiți piatră de lut

Multifuncțional, piatra pe bază de argilă albă te va face să uiți rapid de substanțele chimice comerciale de uz casnic. Într-adevăr, este excelent pe mucegai și va da o lovitură sigiliilor murdare ale mașinii de spălat. Ștergeți doar cu un burete umed înmuiat în acest produs și curatat cu un burete.

4) Mucegai pe garniturile mașinii de spălat. Înălbitor: nu este recomandat decât ca ultimă soluție

În mod alternativ, este posibil să se utilizeze înălbitor. Cu toate acestea, este o ultima soluție, dacă toate celelalte nu au funcționat. Din nefericire, acest produs este într-adevăr foarte periculos și poate determina ca articulațiile să devină galbene.

Adauga un comentariu