National

Municipiul Baia Mare a intrat în carantină. Ce restricții au impus autoritățile

Publicat: 11 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Municipiul Baia Mare a intrat în carantină. Ce restricții au impus autoritățile

Autorităţile au decis să plaseze în carantină municipiul Baia Marea începând de miercuri, ora 17, pentru două săptămâni, după ce rata de infectare în acest oraş a ajuns la 6,47 la mia de locuitori.

Potrivit deciziei autorităţilor, se suspendă funcţionarea restaurantelor şi a cafenelelor în interiorul și exteriorul clădirilor, fiind astfel interzisă inclusiv funcţionarea teraselor.

Sunt interzise jocurile de noroc, activitatea cu publicul a saloanelor de înfrumusețare şi de coafură, a frizeriilor, a saloanelor de tatuaj, masaj, bronzat, activitatea cu publicul a hotelurilor, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional.

Nu se pot organiza spectacole și concerte, dar nici competiții sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor profesioniste organizate de federațiile de specialitate.

În ce condiţii se pot ţine nunţi, botezuri şi înmormântări într-un oraş în carantină

Magazinele închid la ora 21,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de benzină iar numărul de persoane care au acces în hypermarket-uri, supermarket-uri și magazine este limitat la maxim 30% din capacitatea acestora.

Sâmbătă și duminică, centrele comerciale (mall-urile) își vor suspenda temporar activitatea pentru 14 zile, cu excepția celor care vând alimente, a farmaciilor, curățătoriilor sau magazinelor care vând hrană pentru animalele de companie.

Transportatorii care trec prin Baia Mare pot opri în stații.

Botezuri, cununii și înmormântări se vor putea oficia în biserici, în prezenţa a maxim 16 persoane.

Altfel, sunt interzise organizarea de nunți, botezuri, mese festive în spații închise și deschise precum şi organizarea de activități private pentru copii în spații deschise şi închise, locuri de joacă, spații de tip after-school.

Adauga un comentariu