Local

Muniție de război, descoperită în județ

Publicat: 18 feb. 2020

Pompierii ieșeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați în ultimele zile să intervină în mai multe cazuri în unele localități ieșene. O parte din aceste intervenții au vizat stingerea unor incendii.

„În data de 14 februarie, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horlești, comuna Rediu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 60 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Aleea Basarabi, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars produsele alimentare prelucrate termic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise. În urma evenimentului, proprietarul a fost transportat la spital cu o ușoară intoxicație de către echipajul de prim-ajutor calificat din cadrul detașamentului”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Noi intervenții în județ

De asemenea, geniștii ISU au intervenit și la misiuni de asanare a muniției rămasă neexplodată.

„În data de 14 februarie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de distrugere de muniție rămasă neexplodată în localitatea Boureni, comuna Balș. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 metri pătrați.Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Boureni, comuna Balș, pentru asanarea unei bombe de aruncător calibru 82 milimetri”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În plus, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri a intervenit în localitatea Sculeni, comuna Victoria, pentru asanarea a 6 cartușe calibru 7,62 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 100 metri pătrați. Totodată, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri a intervenit în localitatea Santa, comuna Mogoșești, pentru asanarea unui proiectil exploziv calibru 47 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 10 metri pătrați.

Adauga un comentariu