Local

Muniție de război, descoperită în județ

Publicat: 18 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muniție de război descoperită în județ

Pompierii ieșeni din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați în ultimele zile să intervină în mai multe cazuri în unele localități ieșene. O parte din aceste intervenții au vizat stingerea unor incendii.

„În data de 14 februarie, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Horlești, comuna Rediu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ 60 hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe strada Aleea Basarabi, pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament. Au ars produsele alimentare prelucrate termic. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise. În urma evenimentului, proprietarul a fost transportat la spital cu o ușoară intoxicație de către echipajul de prim-ajutor calificat din cadrul detașamentului”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Noi intervenții în județ

De asemenea, geniștii ISU au intervenit și la misiuni de asanare a muniției rămasă neexplodată.

„În data de 14 februarie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de distrugere de muniție rămasă neexplodată în localitatea Boureni, comuna Balș. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 metri pătrați.Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Boureni, comuna Balș, pentru asanarea unei bombe de aruncător calibru 82 milimetri”, au mai spus cei de la ISU Iași.

În plus, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri a intervenit în localitatea Sculeni, comuna Victoria, pentru asanarea a 6 cartușe calibru 7,62 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 100 metri pătrați. Totodată, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri a intervenit în localitatea Santa, comuna Mogoșești, pentru asanarea unui proiectil exploziv calibru 47 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 10 metri pătrați.

Adauga un comentariu