Local

Muniție de război, descoperită în județ. Arme antitanc, în pădurea Păun

Publicat: 20 mart. 2020

Muniție provenită din cel de-al Doilea Război Mondial a fost descoperită în apropierea municipiului Iași. Pompierii militari au ridicat o serie de proiectile din zona pădurii Păun, situată în apropierea municipiului Iași

În ultimele două zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați să intervină în mai multe situații în unele localități din județ. O parte a acestor intervenții au vizat stingerea unor incendii, dar și alte misiuni. De exemplu, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiul Pașcani, pentru asanarea unei bombe aruncător calibrul 82 milimetri, din curtea unei familii. Suprafața asanată a fost de 300 de metri pătrați. Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri lași a intervenit în comuna Bârnova, localitatea Păun, pentru asanarea unei lovituri antitanc și a unei bombe aruncător calibrul 60 milimetri. Suprafața asanată a fost de 50 metri pătrați.

Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiul lași, pe strada Viorelelor, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. Astfel de intervenții au fost și în zona municipiului Pașcani. Pompierii au intervenit în comuna Mircești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. A ars vegetația pe o suprafață de aproximativ șase hectare. Pompierii au intervenit și în zona localității Ion Neculce, în localitatea Prigoreni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată de pe un teren viran. Au ars lastărișul și vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 12 hectare.

Substanțe iritante pe casa scării

Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în comuna Prisăcani pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință individuală. Au ars aproximativ 60 metri pătrați de acoperiș, adăpostul de animale din lemn, cinci uși, șase ferestre, aproximativ 30 metri pătrați de planșeu din lemn și aproximativ 20 metri pătrați de tavan. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un cablu electric defect. O altă intervenție a vizat aerisirea unei scări de bloc din municipiu, după ce o persoană ar fi împrăștiat o substanșă iritantă.

„Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiu, pe strada Anton Crihan, unde locatarii au reclamat faptul că în casa scării se simte un miros de substanță iritantă, posibil spray paralizant. S-a procedat la aerisirea casei scării. Detașamentul 2 de Pompieri lași a intervenit în municipiu, pe strada Aurel Vlaicu, pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor la o avarie a unei instalații de alimentare cu gaz natural”, au mai menționat reprezentanții ISU Iași.

În toată această perioadă, echipajele SMURD au intervenit la 38 de cazuri medicale.

Adauga un comentariu