Local

Muniție descoperită în râul Prut. Au fost luate măsuri drastice în toată zona

Publicat: 21 feb. 2020

O serie de elemente de muniție provenite din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în albia râului Prut. Muniția a fost ridicată de reprezentanții Parchetului Militar, fiind vorba de o zonă de frontieră

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați în ultimele zile să intervină în mai multe situații în localitățile din județ. Pompierii ieșeni au intervenit și în alte situații.

„În data de 19 februarie, Secția de Pompieri Pașcani, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Miroslovești, au intervenit în localitate, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ zece hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise. De asemenea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Podu Iloaiei au intervenit în localitatea Scobâlțeni, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Au ars aproximativ zece hectare de vegetație uscată. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise”, au arătat reprezentanții ISU Iași.

Intervenții extreme

În plus, și geniștii Inspectoratului au fost solicitați să intervină în mai multe situații în aceste zile.

„În data de 18 februarie, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentul 2 de Pompieri Iași, în colaborare cu Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Iași au intervenit în localitatea Sculeni, comuna Victoria, pe albia râului Prut, pentru asanarea unor elemente de muniție, cartușe calibru 7,62 x 25 milimetri. Suprafața asanată a fost de 100 metri pătrați”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

De asememea, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiu, pe strada Lascăr Catargi, pentru deblocarea ușii unui apartament.

„Pompierii ieșeni au intervenit în localitatea Bosia, comuna Ungheni, pe Drumul Județean DJ 249A, pentru descarcerarea unei persoane blocate într-un autoturism răsturnat în afara părții carosabile. În urma producerii evenimentului au rezultat două victime, conștiente, care au fost asistate medical la fața locului și transportate la spital de către echipajul de prim-ajutor și echipajul de terapie intensivă mobilă”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu