Local

Muniție din Al Doilea Război Mondial, descoperită în județul Iași. Proiectilele au fost detonate de geniștii ISU

Publicat: 03 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Muniție din Al Doilea Război Mondial descoperită în județul Iași. Proiectilele au fost detonate de geniștii ISU
Geniștii ISU au asanat la finalul săptămânii trecute proiectele provenite din Al Doilea Război Mondial și care au fost găsite în mai multe localități

Geniștii ISU au ridicat noi proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, descoperite în mai multe zone din județul Iași. În unele localități ieșene au fost identificate proiectile din perioada conflictului militar de acum 8 decenii, proiectile care continuă să reprezinte un real pericol pentru cei care locuiesc în zonă

Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit la finalul săptămânii trecute în mai multe zone din județ pentru a ridica și asana muniție de război. Geniștii ISU au ajuns în localități precum Golăiești, Românești sau Țibana, pentru a ridica proiectile provenite din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Geniștii ieșeni au intervenit în localitatea Românești din județul Iași, pentru a ridica un proiectil provenit din perioada conflagrației mondiale din urmă cu circa 8 decenii. Zona respectivă din județul Iași a fost un adevărat câmp de bătălie în timpul războiului, iar urmele conflictului se mai văd și acum.

Proiectil de război, descoperit în comuna Românești

Geniștii ISU au ajuns în localitatea Românești pentru a ridica un proiectil provenit din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial.

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în localitatea Românești. În urma intervenției a fost identificată o bombă de aruncător calibru 82 de milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat reprezentanții ISU Iași.

În comuna Românești, în satul Avântu, au mai fost descoperite în ultimii ani proiectile din timpul războiului. O parte a acestora au fost descoperite în dreptul tunelului de cale ferată de pe ruta Iași-Dorohoi.

Proiectile din Al Doilea Război Mondial, în comuna Golăiești

În afara intervenției din comuna Românești, geniștii ISU Iași au ajuns și în localitatea Medeleni, din comuna Golăiești, pentru a ridica și alte elemente de muniție.

„În cursul zilei de 30 iulie 2021, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 100 de metri pătrați de teren, în satul Medeleni, comuna Golăiești. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

În ultima perioadă, geniștii ISU Iași au intervenit și în alte situații în județ.

Muniție descoperită în comuna Țibana din județul Iași

Și alte proiectile din Al Doilea Război Mondial au fost descoperite la finalul săptămânii trecute în unele localități din județul Iași.

„În data de 31 iulie 2021, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 de metri pătrați de teren în satul Moara Ciornei, comuna Țibana. În urma intervenției a fost identificată o grenadă defensivă, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare”, au mai precizat cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu