Local

Muniție din Al Doilea Război Mondial, descoperită în localitățile din județul Iași. Geniștii ISU Iași au ridicat zeci de proiectile

Publicat: 19 mai 2020

O serie de proiectile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost descoperite în mai multe localități din județul Iași. Geniștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit în localități precum Gropnița, Miroslava sau Aroneanu pentru a ridica elemente de muniție care puteau exploda în orice moment

Mai multe proiectile provenite din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial au fost descoperite în zona unor localități din județul Iași. Pentru a ridica muniția rămasă neexplodată din timpul conflagrației militare a fost nevoie de intervenția geniștilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași (ISU).

„Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de asanare pirotehnică în localitatea Gropnița. Au fost ridicate de pe un teren viran o grenadă defensivă, o grenadă ofensivă, 28 cartușe calibru 7,92 milimetri și 9 tuburi cartuș calibru 7,92 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 500 de metri pătrați. Echipa pirotehnică a executat și o misiune de asanare în localitatea Miroslava. Au fost ridicate de pe un teren viran un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri și o bombă de aruncător de calibru 82 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 100 de metri pătrați”, au precizat reprezentanții ISU Iași.

În plus, echipa pirotehnică a mai executat o misiune de asanare în localitatea Aroneanu. Au fost ridicate de pe un teren viran un proiectil perforant de calibru 75 milimetri și 68 cartușe de calibru 7,62 milimetri. Suprafața asanată a fost de aproximativ 400 de metri pătrați.

Persoane supraponderale, transportate cu ajutorul ISU Iași

Pompierii ieșeni nu au intervenit doar pentru asanarea elementelor de muniție. Cei de la Inspectorat au intervenit în localitatea Valea Lupului pentru transportul unui bărbat, în vârstă de 55 de ani, supraponderal, de la domiciliu la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași. În plus, angajații ISU Iași au intervenit în orașul Târgu Frumos, pentru transportul unui bărbat în vârstă de 40 de ani, supraponderal, de la domiciliu la ambulanța Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

„Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiu, pe strada Hlincea, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietara în vârstă de 67 de ani a fost găsită conștientă, căzută pe podeaua din dormitor. A fost asistată medical de către echipajul de prim-ajutor calificat prezent la locul intervenției. Proprietara a refuzat transportul la spital”, au mai menționat cei de la ISU Iași.

Adauga un comentariu