Prima pagină » Culinar » Mușchi de porc fiert și afumat. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

Mușchi de porc fiert și afumat. Trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit

28 dec. 2023, 10:57,
în Culinar

Dacă vrem să aducem la masă aromele bucatelor tradiționale, putem face un mușchi de porc fiert și afumat. Acesta este ideal de servit la orice ocazie, mai ales la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte delicii. Gustosul mușchi de porc fiert și afumat se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru un preparat reușit.

Mușchi de porc fiert și afumat

Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale, făcute după rețeta bunicii, putem pregăti un mușchi de porc fiert și afumat. Acesta se face rapid, cu condimente alese cu grijă și un strop de imaginație.

Mușchiul de porc fiert și afumat se servește cu muștar și pâine de casă pufoasă. Putem pregăti cu deliciosul mușchiuleț niște platouri festive, perfecte pentru masa de Revelion. Mușchiul de porc fiert și afumat se poate servi cu niște garnituri delicioase din legume, verdețuri, cartofi sau ciuperci. Rețetele pot fi adaptate după gust și preferințe.

Pe lângă mușchiulețul de porc putem face și o friptură de porc în sos de vin. Aceasta este fragedă, suculentă, gustoasă și merge de minune la orice masă. La fel de bine putem face și o ruladă de porc savuroasă. Aceasta poate fi făcută simplă sau umplută cu legume. Mușchiul de porc poate fi pregătit și de Revelion, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un preparat aromat, gustos și sățios, care ne va aminti de rețetele bunicii.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros

Pentru mușchiulețul de porc fiert și afumat vom avea nevoie de 1 kg de mușchi de porc, 1 căpățână de usturoi, jumătate de linguriță de coriandru, jumătate de linguriță de piper boabe, jumătate de linguriță de boia dulce și jumătate de linguriță de boia iute, 2 frunze de dafin, o linguriță de cimbru  uscat, sare, un pahar cu apă și două pahare cu vin roșu.

Mușchiul crud de porc se tăvălește prin sare și prin toate condimentele apoi se lasă la macerat până a doua zi, la frigider. După aceea, se scoate de la rece, se pune într-o oală și se toarnă apa și vinul apoi se pun frunzele de dafin. Se fierbe mușchiul de porc la foc potrivit până devine fraged.

După ce este gata, se lasă la rece câteva ore apoi se afumă în afumătoare. La final, se freacă mușchiul de porc cu usturoi pisat și se feliază pentru a fi servit. Se servește simplu, cu muștar și cu pâine de casă sau cu o garnitură delicioasă. Mușchiulețul de porc se gătește după diferite rețete, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Mușchiul de porc se fierbe foarte bine și se poate găti la cuptor sau poate fi afumat, imediat după fierbere. Secretul constă în condimentarea cărnii și fierberea la foc mic pentru a se frăgezi mușchiulețul de porc. Acest preparat culinar poate fi făcut și la masa de Revelion alături de alte bucate alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 octombrie 2024
12 octombrie 2024