Culinar

Mușchiuleț de porc la tigaie. O cină rapidă și delicioasă pentru un ospăț de te lingi pe degete

Publicat: 02 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mușchiuleț de porc la tigaie. O cină rapidă și delicioasă pentru un ospăț de te lingi pe degete
Mușchiulețul este situată în partea posterioară-lombară a carcasei animalului

Tot mai multe gospodine preferă să pregătească pentru cină mușchiuleț de porc la tigaie. Mușchiulețul este o carne destul de scumpă, deoarece reprezintă doar 2% din carcasa unui animal. Mușchiulețul este țesutul muscular care este foarte puțin folosit în viața animalului, deci este cea mai fragedă și mai moale carne. Vă sugerez să prăjiți pulpa de porc la tigaie. Prin această metodă de prăjire, carnea se rumenește în crustă, iar interiorul rămâne fraged și suculent. Fileul de porc la tigaie este delicios.

Mușchiulețul prăjit este opțiunea perfectă pentru o cină rapidă. 10 minute și aveți o carne delicioasă gata de consumat. Și nu este nesănătos. Se ornează cu legumele preferate, fiind astfel felul de mâncare echilibrat. Chiar dacă este carnea de porc, este partea cea mai slabă, așa că este în regulă și poate fi consumată chiar dacă ești la dietă. De asemenea, mușchiulețul este cea mai rapidă opțiune pentru grătar. Pentru a face o pulpă de porc la tigaie aveți nevoie de 800 gr de mușchiuleț de porc, sare, piper negru măcinat care se adaugă după gust și ulei vegetal în cantitate de o lingură.

muschiulet de porc pe o farfurie
Mușchiulețul prăjit este opțiunea perfectă pentru o cină rapidă

Mușchiuleț de porc la tigaie. Cum să obții un fel de mâncare suculent și fraged

Carnea de porc trebuie spălată cu apă, uscată și curățată de grăsime și peliculă. Se taie în medalioane de aproximativ 12-13 mm grosime. Se sărează și se piperează bucățile tăiate. Se lasă bucățile de carne de porc la înmuiat timp de aproximativ 10-15 minute.

Ulterior, se încinge o tigaie la foc mediu și se toarnă puțin ulei. Puneți feliile de porc în tigaie și prăjiți-le pe ambele părți. Trebuie să ții pe foc bucățile de carne aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte. Carnea ar trebui să se rumenească, iar crusta aurie ar trebui să indice faptul că mușchiul de porc este gata.

muschiulet de porc pe un fund de lemn
Carnea de porc trebuie spălată cu apă

Scoateți friptura de porc din tigaie și serviți-o cu orice garnitură doriți. Am servit-o cu legume fierte la aburi în multicooker. Friptura se dovedește foarte gustoasă, suculentă și fragedă. Încercați-o și bucurați-vă de o cină delicioasă.

Ce mai poți găti din mușchiuleț? La ce folosesc gospodinele acest tip de carne

Pulpa de porc este folosită pe scară largă în bucătărie de către toate gospodinele. Aceasta poate fi folosită pentru a pregăti multe feluri de mâncare delicioase și sănătoase. Mușchiulețul poate fi copt, prăjit, fiert, înăbușit sau transformat într-un kebab dietetic.

Mușchiulețul este situată în partea posterioară-lombară a carcasei animalului și reprezintă țesutul muscular lombar de deasupra rinichilor, de-a lungul vertebrelor lombare. În timpul vieții animalului, acest țesut muscular este supus unui stres fizic redus sau inexistent și, prin urmare, este cel mai fraged și mai gustos.

muschiulet de porc pe o farfurie
Pulpa de porc este folosită pe scară largă în bucătărie de către toate gospodinele

De asemenea, atunci când vrei să pregătești mușchiuleț de porc la tigaie este bine să știi care este timpul de gătire pentru acest tip de carne. Timpul de gătire depinde de tipul de carne, adică porc, vită, miel, vițel și de mărimea bucăților. Bucățile de carne de mărime medie, cum ar fi cele pentru fripturi, au nevoie doar de 3 până la 5 minute pe fiecare parte. Bucățile mai mici au nevoie de 3 până la 4 minute. Carnea trebuie prăjită la foc mare după ce a fost uscată cu un prosop.

muschiulet de porc pe o farfurie
Mușchiulețul poate fi copt, prăjit, fiert, înăbușit sau transformat într-un kebab dietetic
Adauga un comentariu