Actualitate

Nancy Pelosi a demisionat din fruntea Camerei Reprezentanților

Publicat: 17 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi (82 de ani), și-a anunțat joi demisia din funcție, după ce grupul democraților din care face parte a pierdut majoritatea în urma alegerilor, conform Reuters.

Liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, este acum favorit în cursa pentru conducerea acestei instituţii. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor este cel al treilea cel mai important om din SUA, după preşedinte şi vicepreşedinte.

Nancy Pelosi a demisionat din fruntea Camerei Reprezentanților

Nancy Pelosi a făcut anunțul în aplauzele colegilor săi democrați și a numit Camera Reprezentanților „pământ sacru” și „inima democrației americane”.

„Democrația americană este maiestuoasă, dar este fragilă. Mulți dintre noi, cei prezenți aici, au fost martori ai fragilității noastre la prima mână, în mod tragic, chiar în această incintă. Democrația trebuie să fie apărată pentru totdeauna împotriva forțelor care îi vor răul”, a spus Nancy Pelosi, făcând aluzie la atacul asupra Capitoliului de anul trecut, atac comis de către susținătorii fostului președinte al SUA, Donald Trump.

Nancy Pelosi în vârstă de 82 de ani a fost purtător de cuvânt de două ori în timpul congresului și a fost prima femeie care a preluat acest rol când a fost aleasă în 2007.

Ea și-a dezvăluit decizia într-un discurs în Parlament de joi și a fost aplaudată de colegii săi democrați, care acum trebuie să aleagă un nou lider.

Favoritul pentru a înlocui doamna Pelosi ca lider democrat este reprezentantul Hakeem Jeffries de la New York.Acum că au majoritatea, funcția de purtător de cuvânt va trece probabil liderului republican al Camerei, Kevin McCarthy, când noul congres va depune jurământul pe 3 ianuarie.

Nancy Pelosi a vizitat Coreea de Sud, Singapore, Malaezia, Taiwan şi Japonia

Vă aducem aminte că Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din Statele Unite, a ajuns în Asia pentru a face un turneu. Oficialul american a ajuns în Taiwan, în Japonia, Singapore, Malaezia și Coreea de Sud. Aceasta a discutat la Tokio cu oficiali din Japonia despre situația din zona Asia-Pacific.

„Vizita delegației Congresului SUA în Taiwan onorează angajamentul ferm al Statelor Unite pentru susținerea democrației din Taiwan. Vizita noastră este doar una dintre numeroasele deplasări ale delegațiilor Congresului în Taiwan şi nu intră în contradicție în niciun fel cu politica de lungă durată a SUA, ghidată de Legea Relațiilor cu Taiwanul din 1979, de Actele Comune SUA-China și de Cele Șase Garanții. Statele Unite continuă să se opună eforturilor unilaterale de modificare a statutului”, a precizat Nancy Pelosi într-un comunicat transmis cotidianului The Washington Post.

Astfel, în urma vizitelor sale, Nancy Pelosi a fost sancționată de China.

Adauga un comentariu