Sport

Naomi Osaka, campioană la US Open pentru a doua oară!

Publicat: 14 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Japoneza Naomi Osaka (9 WTA) a câștigat turneul de Grand Slam de la US Open, după ce a învins-o în finală pe bielorusa Victoria Azarenka (27 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-3.
Azarenka a început excelent partida de pe Arthur Ashe Stadium, adjudecându-și primul set după doar 27 de minute. Sportiva de 31 de ani a condus cu break și în actual secund, dar Osaka a avut o revenire impresionantă.
După ce și-a intrat în ritm, nipona a câștigat cele două seturi rămase cu același scor, 6-3, și a triumfat la capătul unei finale de o oră și 53 de minute.

Naomi Osaka a fost superioară la aproape toate capitolele, inclusiv ași, puncte câștigate pe cele două servicii sau lovituri câștigătoare. În schimb, Azarenka a stat ceva mai bine la greșelile neforțate.
Pentru Naomi Osaka a fost al doilea titlu la US Open, după cel din 2018, și al treilea turneu de Grand Slam câștigat. În 2019, tânăra jucătoare s-a impus și la Australian Open.

Naomi Osaka, aproape de Simona Halep în ierarhia WTA

În urma acestei prestații, japoneza a devenit prima jucătoare de la Maria Sharapova care câștigă 3 titluri de Grand Slam până la împlinirea vârstei de 23 de ani. Totodată, e prima jucătoare, din 1994, care întoarce soarta unei finale de la US Open, după ce adversara are un set în față.
Naomi Osaka va încasa un cec de 3 milioane de dolari, în timp ce finalista Victoria Azarenka va primi 1,5 milioane de dolari.
În ierarhia WTA actualizată în timp real, Osaka a urcat pe locul 3, în spatele Simonei Halep, cu 5.780 de puncte, în timp ce Azarenka a urcat până pe 14, cu 3.122 de puncte.

Adauga un comentariu