International

NASA, despre fumul din Australia: „Ne aşteptăm ca fumul să facă cel puţin un înconjor al planetei”

Publicat: 14 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Fumul rezultat de pe urma incendiilor de vegetaţie din statul australian va face, în scurtă vreme, ocolul Pământului. Potrivit NASA fumul va face înconjurul planetei ca mai apoi să ajungă înapoi deasupra Australiei.

„Ne aşteptăm ca fumul să facă cel puţin un înconjor al planetei”, a precizat NASA.

În aceste momente, NASA precizează că fumul a făcut înconjurul a jumătate din Pământ, începând cu data de 8 ianuarie. În oraşele Sydney, Melbourne, Canberra şi Adelaide, aerul este irespirabil din cauza fumului abundent.

„Incendiile din Australia nu au cauzat devastaţii doar la nivel local. Condiţiile nemaiîntâlnite, care includ căldură dogoritoare şi un nivel istoric de uscăciune, au dus la formarea unui număr neobişnuit de mare de furtuni cu descărcări electrice”, a precizat NASA.

„Ele sunt cauzate de ridicarea cenuşii, a fumului şi a materialul care arde, prin intermediul unor curenţi de aer ascendenţi, foarte încinşi. Toate aceste materiale duc la o răcire, conducând la formarea de nori care se comportă precum furtunile cu descărcări electrice, dar neînsoţite de precipitaţii”, a adăugat agenţia.

Adauga un comentariu