Coronavirus

National Library of Medicine, studiu: transmiterea coronavirusului de către o persoană asimptomatică, practic, inexistentă

Publicat: 01 iun. 2020

Un studiu științific privind contagiozitatea persoanelor infectate cu SAS CoV-2, asimptomatice, indexat de prestigioasa National Library of Medicine (verificat de o comisie de somități în domeniul medical), modifică fundamental ceea ce se cunoștea până acum despre modul de transmitere al coronavirusului și va bulversa și mai mult lumea medicală.

Potrivit metodologiei studiului, realizat de o echipă de opt cercetători chinezi, o persoană testată pozitiv cu coronavirus, asimptomatică, a intrat în contact cu 455 de persoane – alți pacienți, mambrii ai familiei, cadre medicale – dintre care 25% aveau afecțiuni cardiovasculare, timp de 4-5 zile.

Ulterior, cele 455 de persoane au fost izolate și monitorizate timp de 21 zile. Dintre acestea, doar 8 persoane au manifestat forme ale unei infecții respiratorii, în care febra a fost simptomul cel mai des întâlnit.

Ce este remarcabil este faptul că niciunul dintre cei 455 de contacţi nu a contractat coronavirusul și nu s-a îmbolnăvit de COVID – 19, o evidență certificată în urma testării cu acid nucleic, a analizelor de sânge și a examinării pulmonare prin tomografie computerizată.

Concluzia studiului este că transmiterea coronavirusului de către persoane asimptomatice este, practic, aproape inexistentă.

Niciuna dintre cele 455 de persoane participante la studiu – dintre care 35 de pacienți din spital, 196 de membri ai familiei și 225 de asistente, medici, infirmiere – nu s-a îmbolnăvit deși a fost în contact timp de 4-5 zile cu persoana bolnavă și asimptomatică.

Studiul cercetătorilor chinezi a fost trimis la OMS și se așteaptă o reacție din partea forulului internațional.

Cercetătorii chinezi afirmă că deși este un studiu de caz, disponibil în National Library of Medicine, deși este unul de caz, rezultatul în ceea ce privește gradul de contagiune al pacienților asimptomatici poate fi extrapolat și că el va fi confirmat de cercetări ulterioare mai ample.

Această nouă perspectivă ar putea schimba fundamental modul în care ne raportăm la acest virus și felul în care ne vom duce viețile în viitoarele luni, până la apariția unui vaccin.

Adauga un comentariu