Sport

Naționala de handbal feminin a României, băgată în carantină!

Publicat: 01 dec. 2020
Echipa națională de handbal feminin a României
Echipa națională de handbal feminin a României

Echipa națională de handbal feminine a României a fost băgată în carantină de oficialitățile daneze înaintea campionatelor Europene ce urmează să debuteze joi, 3 decembrie.

Înaintea deplasării spre Danemarca, s-a aflat că pivotul Crina Pintea are COVID-19 şi, drept urmare, va rata Campionatele Europene. Marți, 1 decembrie, jucătoarea care a stat în aceeaşi cameră cu Pintea, extrema Laura Chiper a avut un rezultat pozitiv la testul efectuat. Sportiva de 31 de ani a şi fost deja extrasă din lotul României şi izolată într-un alt hotel.

Cristina Neagu, pesimistă înainte de Europene

Cea mai valoroasă jucătoare a naționalei noastre, Cristina Neagu, s-a declarat pesimistă înainte de debutul Campionatului European de handbal feminin.

„Pierderea Crinei Pintea este una imensă în condiţiile actuale, este o componentă de bază a echipei naţionale şi pe lângă golurile pe care le marchează va fi foarte greu să suplinim lipsa ei pe fază de apărare. E clar că avem o echipă destul de neexperimentată la acest Campionat European, nu trebuie să ne ascundem după deget. Cel puţin centrul apărării la acest Campionat European va fi format din nişte jucătoare care au jucat puţin sau deloc pe poziţia aceea.

Va fi greu, dar mergem la drum cu ce avem, vom încerca să ne încurajăm una pe cealaltă şi să formăm un grup cât mai unit pentru a suplini absenţele şi carenţele pe care le avem în acest moment. E clar că în condiţiile actuale cumva performanţa sportivă pică pe locul doi, pentru că şi noi, jucătoarele şi staff-ul, toată lumea, este îngrijorată de acest virus.

Încercăm să stăm cât mai feriţi, ăsta e clar un lucru care o să conteze foarte mult, pentru că în momentul în care într-o echipă o să apară mai multe cazuri de COVID şi nu poate alinia cea mai bună formulă, aşa cum nici noi nu o putem face, acea echipă va avea probleme”, a declarat Cristina Neagu.

Ce obiectiv are Cristina Neagu la Europene

Cristina Neagu afirmă că nu are un obiectiv personal la acest turneu final având în vedere că a trecut printr-o perioadă grea după contractarea virusului SARS-CoV-2.

„Eu nu am un obiectiv personal la acest Campionat European, şi pentru mine a fost o perioadă grea de când am contractat acest virus. Au urmat două luni foarte grele în care am forţat să revin, m-am accidentat, tot felul de probleme musculare, apoi la genunchi, am avut foarte puţine antrenamente înainte să vin la echipa naţională, deci este o perioadă grea şi pentru mine.

O să încerc să dau tot ce am mai bun ca de fiecare dată, însă nu mi-am propus un obiectiv personal. Şi oricum nu trebuie să primeze înaintea obiectivelor echipei, de a avea cât mai multe victorii”, a mai spus Neagu.

Grupele de la Campionatul European de handbal feminin

Grupa A: Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia   Grupa D: Romania, Norvegia, Germania, Polonia

*primele trei clasate vor avansa în cele două grupe principale (A cu B şi C cu D), apoi, primele două locuri din fiecare serie vor juca în semifinale.

Programul României la Campionatul European

– 3 decembrie, ora 19.00: România-Germania

– 5 decembrie, ora 17.00: Polonia-România

– 7 decembrie, ora 21.30: România-Norvegia

Lotul României

Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Iulia Dumanska (Podravka), Ana-Maria Măzăreanu (Gloria Bistriţa)

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău), Nicoleta Dincă (Gloria Bistriţa), Alexandra Dindiligan (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)

Coordonatoare: Cristina Laslo (Minaur), Eliza Buceschi (Rapid), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Andreea Popa (Minaur)

Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistriţa)

Interi dreapta: Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Laura Popa (Rapid Bucureşti)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur)   Antrenori: Bogdan Burcea, Robert Licu şi Fort Mauri Jaume.

Adauga un comentariu