Negresa cu cremă de zahăr ars este o rețetă simplă, de care se va bucura toată familia. Această prăjitură combină două deserturi foarte apreciate. Dacă vă place mai mult crema de zahăr ars puteți adapta rețeta în așa fel încât blatul să fie mai gros sau mai subțire. Ca timp de preparare aceasta nu ar trebui să vă răpească mai mult de două ore.
Negresa este o un desert foarte popular, fiind rapid de preparat. Felul în care o pregătiţi cu siguranță vă va determina ca acest desert să devină preferatul vostru. Prăjitura este o combinație între o textură cremoasă, cu una pufoasă. Aromele de vanilie, lămâie și caramel vă vor satisface papilele gustative, desertul topindu-se în gură. Acest preparat poate fi servit și la diferite evenimente fiind foarte aspectuos.
Negresă cu cremă de zahăr ars, prepararea caramelului
Pentru această rețetă veți avea nevoie de două tăvi. Una mai adâncă pe care o veți umple cu apă și o altă tavă pe care o veți pune în prima. Tava unde veți pune desertul ar trebui să fie de aproximativ 33×23 cm. Într-o oală se toarnă 100 mililitri apă cu 200 grame zahăr și se lasă la foc, timp în care amestecați periodic. În timp, culoarea se va schimba din galben până la maroniu. Trebuie să aveți în vedere că dacă îl lăsați prea mult p foc se va arde și va deveni negru. După ce este gata, turnați caramelul în tava pentru prăjitură. Cu o lingură de lemn îl distribuiți uniform pe tot fundul acesteia. Crema se va prepara din 8 ouă, 100 grame zahăr, un litru de lapte și o esență de vanilie. Se amestecă bine cu mixerul timp de 2-3 minute. Opțional puteți adăuga și o coajă rasă de la o lămâie.
Cum prepari blatul prăjiturii
Pentru blat, veți avea nevoie de 2 ouă, 125 grame de zahăr, 100 mililitri ulei și lapte, 165 grame făină, o linguriță praf de copt și două linguri cacao. Acestea se amestecă cu mixerul până ce sunt omogenizate. Compoziția obținută trebuie să fie un lichid dens. Peste caramelul din tavă se toarnă mai întâi crema. Apoi se adaugă blatul din cacao. Compoziția se va uniformiza singură în tavă. După ce toate compozițiile sunt adăugate, tava cu prăjitură se va pune în tava mai mare la cuptor. Acesta trebuie preîncălzit la 180 grade. Desertul se va lăsa la cuptor pentru 45-50 minute. Când este gata, se va lăsa la răcit complet. Pentru servire, se va întoarce tava cu josul în sus și așteptați să se desprindă.
Dacă doriți ca blatul desertului să fie mai gros, crema de zahăr ars va trebuie realizată din 6 ouă, 750 mililitri lapte și 100 grame zahăr. Ingredientele necesare pentru blatul de cacao vor fi 300 grame făină, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao, 4 ouă, 200 mililitri ulei și lapte. Procesul de preparare este același.
Negresa cu cremă de zahăr ars este un desert simplu de preparat, fiind pe placul adulților, cât și a celor mici. Această prăjitură poate fi servită alături de fructe de pădure acrișoare. Dacă sunteți un fan al acestei prăjituri, sigur veți fi încântat și de tortul de mere cu cremă de zahăr ars.