Culinar

Tort de mere cu cremă de zahăr ars – Cum se pregătește unul dintre cele mai delicioase deserturi

Publicat: 14 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tort de mere cu cremă de zahăr ars  Cum se pregătește unul dintre cele mai delicioase deserturi
Tortul de mere cu cremă de zahăr ars este foarte îndrăgit de cei care cunosc această rețetă

Poate că nu este cel mai popular desert, însă tortul de mere cu cremă de zahăr ars este foarte îndrăgit de cei care cunosc această rețetă. Dacă sunteți fani ai texturii de pandișpan care este de asemenea, foarte bine însiropat, atunci ați ales rețeta perfecta!

Iar dacă sunteți în căutarea unui desert deosebit, dar care în același timp aduce împreună mai multe elemente tradiționale, acest tort este alegerea potrivită. De altfel, dacă aveți multe ouă sau mere (sau poate ambele) în casă și vă este frică să nu se irosească, mai bine pregătiți un astfel de tort. Gustul este minunat, alimentele nu se vor irosi, iar toată lumea este fericită!

tort de mere cu crema de zahar ars
Dacă sunteți în căutarea unui desert deosebit, dar care în același timp aduce împreună mai multe elemente tradiționale, acest tort este alegerea potrivită

Ingrediente pentru cel mai savuros desert

Mai întâi, pentru caramel și pentru stratul de mere vom avea nevoie de aproximativ zece linguri de zahăr, 20 de grame de unt, o singură linguriță de scorțișoară pentru gust și, desigur, mere (cam 6 mere sunt de ajuns aici).

Pentru blat, ne vom folosi de patru linguri de zahăr alb și încă patru linguri de făină. Ne vor trebui și patru ouă. Recomandat este ca ouăle să fie de țară pentru un gust cât mai autentic și un blat cât mai pufos. Desigur, nicio rețetă (nici măcar cele de desert) nu se poate pregăti fără un praf de sare.

Mai departe, pentru crema de zahăr ars, vom avea nevoie de încă 6 ouă (de preferabil, de țară), de aproximativ 700 de ml de lapte și 150 de grame de zahăr. Pentru un gust și un miros mai parfumat, este recomandat să adăugăm și o esență de vanilie.

tort de mere cu crema de zahar ars
Pentru un gust și un miros mai parfumat, este recomandat să adăugăm și o esență de vanilie

Tort de mere cu cremă de zahăr ars – Mod de preparare

Cel mai bine este să avem pregătită o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 23 de cm (mai mult sau mai puțin). Aceasta nu trebuie să aibă pereții detașabili pentru că există riscul ca amestecul să curgă în timpul coacerii. În această tavă vom pune cele zece linguri de zahăr pentru caramel. Va trebui să-l topim la foc mic până ce observăm că începe să se formeze caramelul, însă trebuie să fim atenți și să nu-l lăsăm prea mult pe foc. Dacă acesta se arde, riscăm să dăm tortului un gust nu tocmai dulce.

Pereții interiori ai tăvii îi vom unge cu caramel cât acesta este încă fierbinte, iar mai apoi lăsăm cratița deoparte până caramelul va începe să trosnească. Între timp, putem curăța merele de coajă și de cotor. Acestea trebuie tăiate în patru. Urmează să aranjăm bucățile de mere pe fundul tăvii peste care adăugăm untul tăiat și praful de scorțișoară. Următorul pas este să punem această tavă la cuptorul preîncălzit. Aceasta va avea nevoie de aproximativ 20 de minute la temperatura de 180 de grade, până când merele devin moi.

felie de tort
Cel mai bine este să avem pregătită o tavă rotundă cu un diametru de aproximativ 23 de cm

Între timp, ne putem ocupa de crema de zahăr ars. Trebuie să amestecăm ouăle cu zahărul, împreună cu esența de vanilie și lapte. După ce amestecul s-a omogenizat bine, îl putem turna peste tava din cuptor. Va trebui, apoi, să mai stea timp de aproximativ jumătate de ora la cuptor, la o temperatură de 160 de grade.

În această jumătate de oră avem timp să ne apucăm de blatul semănător pandișpanului. Aici trebuie să batem albușurile de ou cu praful de sare până se formează o spumă, peste care adăugăm zahărul treptat. Mixăm bine până amestecul devine lucios. Urmează să adăugăm gălbenușurile și făina tot treptat, până se omogenizează.

Peste crema de zahăr ars din cuptor, turnăm acum amestecul pentru blat. Trebuie să îl nivelăm și să îl reintroducem în cuptor la 180 de grade, timp de aproximativ 20 de minute.

Atunci când timpul este gata, tortul trebuie lăsat la răcit și pus, eventual, la frigider timp de câteva ore.

Rețeta de tort de mere cu cremă de zahăr ars nu este deloc atât de complicată pe cât sună, iar efortul depus merită pentru gustul minunat al acestui desert!

tort de mere cu crema de zahar ars
Atunci când timpul este gata, tortul trebuie lăsat la răcit


Tort de biscuiți din copilărie: Rețeta bunicii pentru un desert perfect

Adauga un comentariu