National

Nelu Tătaru a vorbit despre situația României în raport cu pandemia de coronavirus

Publicat: 16 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru a vorbit despre situația României în raport cu pandemia de coronavirus
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe susținute la Brașov, despre situația pandemiei de coronavirus din România. Acesta a menționat că trebuie luați în considerare toți factorii care pot influența o transmitere acccentuată a virusului. De asemenea acesta a afirmat că, momentan, nu ia în considerare revenirea la starea de urgență.

„Noi trebuie să ne gândim la tot ce vine în decurs de o zi, o săptămână, 14 zile, evaluarea fiecărei zone, a fiecărui focar vechi sau nou constituit de COVID-19, a fiecărei zone, aglomerări umane sau urbane în care această transmitere poate fi accentuată, a fiecărei zone turistice de unde, odată infectaţi, cetăţenii noştri s-ar putea întoarce acasă (transmiţând la rândul lor infecţia – n.r.), evaluarea atentă a anchetelor epidemiologie, vor face ca noi să putem să gestionăm acest moment, dar numai cu respectarea regulilor şi responsabilitate (…) Aceste infectări au anumită gravitate.

Dacă sunt asimptomatice sau cu simptome uşoare ca număr mare, nu este o problemă mare, dar dacă sunt grave, la persoane vârstnice, care vor supraevalua o stare sau aglomera secţiile ATI, atunci ne vom gândi şi la măsuri mai grave. Dar, în acest moment nu este cazul”, a declarat Nelu Tătaru.

Avertisment pentru tineri din partea lui Nelu Tătaru: „Putem vedea decese la 30 – 35 de ani care nu aveau comorbidități“

Avertisment pentru tineri din partea lui Nelu Tătaru. Ministrul Sănătăţii susține că tinerii nu ar trebui să nu ignore pericolul COVID-19. Nelu Tătaru a declarat că s-a constatat o scădere a mediei de vârstă a persoanelor ifnectate cu COVID-19 și că s-au consemnat decese și ăn rândul persoanelor cu vârste între 30 și 35 de ani.

„Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30 – 35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scăderea mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 – 55 de ani, cam aici este media la noi”, a declarat Nelu Tătaru.

Avertisment pentru tineri din partea lui Nelu Tătaru: România, pe un trend ascendent

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat astăzi, referitor la numărul de infectări noi, că România rămâne pe acelaşi trend de creştere uşoară. Nelu Tătaru pune această creștere din ultimele zile pe seama perioadei de vacanţe, vorbind despre zonele aglomerate, unde există şi transmitere.

„Rămânem pe acelaşi trend de creştere uşoară după măsurile de relaxare, suntem în perioada estivală, suntem în perioada de vacanţe, există aglomerări umane şi atunci există şi transmitere”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a precizat că această creştere vine după ce în urmă cu o lună România era pe un trend descendent.

Nelu Tătatru a declarat că în prezent ţara noastră se află la nivelul lunii aprilie, când vârful a fost pe 29 aprilie. Ministrul Sănătății susține că România ar fi trebuit ca în acest moment să fie la baza pantei descendente şi să nu trecem printr-o a doua cocoaşă a primului val pandemic. Acesta a adăuagt că dacă va creşte numărul pacienţilor de la Terapie Intensivă, acest lucru poate pune în dificultate sistemul sanitar.

“Persoanele care au o anumită gravitate a bolii sunt cele care sunt la Terapie Intensivă, acolo este sistemul care la un moment dat dacă numărul de pacienţi creşte, poate ajunge la o suprapopulare şi poate pune în dificulate sistemul medical. Sunt cazurile severe, critice care necesită suport ventilator.(…) Au fost în aceste ultimele două săptămâni spitale care au necesitat transferul de pacienţi din Terapie Intensivă, în alt spital sau în alte secţii de Terapie Intensivă. (….) Rămâne o problemă detaşarea cadrelor medicale care odată cu legea care trebuie să iasă din Parlament sperăm să o rezolvăm ca să nu mai transferăm pacienţii dintr-un spital în altul”, a explicat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu