Actualitate

Nelu Tătaru anunță detașări masive de personal după ce la DSP nu a răspuns nimeni în timpul unui experiment

Publicat: 03 aug. 2020
Nelu Tătaru arată că alegătorii, care au stare febrilă în ziua votului pentru alegerile locale, vor beneficia de cabine de vot dedicate
Nelu Tătaru arată că alegătorii, care au stare febrilă în ziua votului pentru alegerile locale, vor beneficia de cabine de vot dedicate

Nelu Tătaru anunță detașări masive de personal după ce la DSP nu a răspuns nimeni în timpul unui experiment. Conform unui experiment făcut vineri seara la Digi 24, la care a participat și secretarul de stat Raed Arafat, a trecut aproape jumătate de oră până un operator DSP a răspuns. Acesta s-a pus în situația unui bucureștean care ar avea o problemă legată de COVID-19 și care ar avea nevoie să sune la DSP. Astfel, Nelu Tătaru a reacționat și a declarat că a luat măsuri și a detașat masiv personal de medicina școlară, astfel încât să nu mai existe această situație.

”Trebuie urmărit fiecare caz în parte”

Nelu Tătaru a detașat tot ce înseamnă medicină școlară, medici și asistenți, pentru a ajuta DSP în anchetele epidemiologice.

Nelu Tătaru: În fiecare județ, pentru a suplini lipsa de personal de la Direcțiile de Sănătate Publică am detașat tot ce înseamnă medicină școlară – medici și asistenți de medicină școlară. Aceștia vor ajuta DSP-urile și în anchetele epidemiologice.

Dacă în aprilie, când aveam 500 de cazuri, gândiți-vă ce înseamnă anchete la 1.200 sau la 1.300 de cazuri noi în fiecare zi. Trebuie urmărit fiecare caz în parte. Avem un ordin de ministru care spune că odată depistat un caz pozitiv, în primele două ore directorul DSP trebuie să repartizeze unui lucrător ancheta epidemiologică. În maxim 12 ore trebuie acea anchetă să fie începută și în maxim 24 de ore acea anchetă să fie terminată.

Ele trebuie trecute într-o bază de date pe care noi să le putem urmări și creăm acele baze în care să putem vedea influența în focar, focarele în desfășurare, focarele în constituire, sau focarele care tind să se estompeze.

Neavând un număr de personal la DSP-uri, acest lucru se făcea mai greu. În acest moment avem acești oameni și doar coordonați bine de către conducerea DSP-urilor ar trebuie să vedem și rezultatele.

Experimentul Digi24

Teodora Tompea: Colegul meu, Claudiu Pândaru, a făcut la sfârșitul săptămânii trecute un experiment. În platou era invitat Raed Arafat. Au sunat cei din regie la DSP. Nu a răspuns nimeni. La un moment dat a fost un apel la care un reprezentant de la DSP a răspuns. Cum vă explicați?

Nelu Tătaru: Am auzit, am vorbit cu doctorul Arafat. Discuțiile sunt cam pentru toate DSP-urile. Lipsa de personal care exista în acel moment… Acel telefon pe care noi l-am indicat să fie pentru orice urgență, lipsa de personal explica și lipsa răspunsului la acel telefon.

Sâmbătă seara am vorbit și cu șefa DSP București, explicând că acum au acei oameni, acel personal prin detașarea celor de la medicina școlară și pot acoperi o linie la care să poată suna să se informeze cetățenii. Aveți dreptate, se întâmplau aceste lucruri. Tocmai de aceea am luat și deciziile cu suplimentarea oamenilor.

I-am înțeles. Sunt puțini, obosiți, au făcut anchete, dar trebuie să răspundem și la aceste telefoane.

După ce suplimentăm vom face anchete, verificări, care trebuie să ne redea faptul că s-a schimbat ceva.

Adauga un comentariu