Actualitate

Nelu Tătaru explică sporurile din sistemul sanitar! De ce unii angajaţi au primit iar alţii nu

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru explică sporurile din sistemul sanitar De ce unii angajaţi au primit iar alţii nu
Nelu Tătaru explica sporurile din sistemul sanitar

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru explică sporurile din sistemul sanitar. De ce unii dintre angajaţii din sistemul sanitar şi-au primit primele iar alţii nu au primit niciun ban. Aflat vineri, 12 iunie, în Alba Iulia, ministrul Sănătăţii considera că acest lucru s-a datorat unor anumite implicaţii parlamentare.

Nelu Tătaru a dat drept exemplu modificările legislative din legile aferente dar şi lisa cu personalul medical care vin de la conducerea unităţilor respective.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru explică sporurile din sistemul sanitar

Nelu Tătaru considera faptul că, dincolo de ordonanţele de urgenţă date în perioada stării de urgenţă, au fost şi implicaţii parlamentare. Concret, ministrul Sănătăţii a afirmat faptul că Guvernul a creat cadrul legislativ pentru sporurile de 500 de euro pentru cadrele medicale, dar modificările legislative au dus la situaţiile expuse mai sus.

„Dincolo de ordonanţe de urgenţă pe care le-am dat pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă au fost şi anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele îmi vin de la managementul acelor unităţi medicale. Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecţiei cu Covid, am specificat la un moment dat că toţi cei care au avut contact cu un pacient infectat Covid sau care au avut contact cu un suspect Covid confirmat ulterior infectat Covid primesc acel stimulent. Oamenii politici pot explica mai mult”, a afirmat Tătaru.

Nelu Tătaru: Este de datoria managerul unităţii medicale să cunoască fiecare persoană care a lucrat cu bolnavii de COVID-19

Jurnaliştii i-au adresat mai multe întrebări ministrului Sănătăţii. Una dintre întrebări făcea o paralelă între jocul la loterie şi sporurile acordate personalului medical. Ministrul a infirmat vreo legătură cu ”loteria” şi a explicat că lucrul este simplu atâta timp cât managerul unităţii medicale îşi cunoaşte personalul care a intrat în contact cu persoanele infectate cu COVID-19.

„Loterie nu este, atâta timp cât şeful de compartiment, managerul acelei unităţi medicale cunoaşte fiecare personal în parte care a fost implicat în lupta împotriva infecţiei Covid”.

Ce spune Nelu Tătaru despre greva din sistemul de ambulanţă

Nelu Tătaru şi-a exprimat punctul de vedere ce are legătură cu greva din sistemul de ambulanţă. Acesta afirma că Parlamentul trebuie să gestioneze proiectele legislative pentru a elimina orice fel de nemulţumire a personalului ambulantier.

„Sunt anumite modificări legislative care trenează în Parlament, inclusiv statutul ambulanţierului care acum sub coordonarea DSP-ului, dar când vor reveni la Ministerul Sănătăţii vom discuta separat atât statutul, cât şi modificările de sporuri pe 153, dar în acest moment cred că Parlamentul ar trebui să gestioneze şi acele proiecte legislative care sunt rămase de peste trei ani de zile”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Proteste în sistemul de ambulanţă! Angajaţii sunt nemulţumiţi de sporurile acordate

Gheorghe Briscaru, preşedintele Sindicatului de Ambulanţă Iaşi transmite ca miercuri, 10 iunie 2020, se va organiza un protest în curtea unităţii. Acesta a fost declanşat de nemulţumirile legate de oferirea stimulentului pentru personalul medical care a luptat în linia întâi, în contextul pandemiei cu coronavirus.

”Tot personalul merită acest stimulent de risc. Dacă tot au trâmbiţat politicienii cu acest stimulent, să ni-l dea şi nouă. Noi făceam treaba şi aşa, însă, nu e corect că doar unii să primească şi noi nu.” explica Gheorghe Briscaru

Adauga un comentariu