Actualitate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunță că solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile

Publicat: 13 oct. 2020
Nelu Tataru, conferinta de presa langa drapelul Romaniei
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, anunță că solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020

Marți, 13 octombrie 2020, Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a anunțat, în cadrul unei coferințe de presă, că solicită prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020.

Marți seară, la Palatul Victoria, ministrul Sănătății a spus că suntem pe trend ascendent.

”S-a făcut evaluarea fiecărui indice prezentat la nivelul fiecărui județ(…). Datele precizate de către Evidența Populației, în fiecare localitate, referitoare la domiciliu, sunt cele care sunt luate în calcul pentru a calcula acel indice cumulat al cazurilor noi în ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori”, a spus ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a subliniat că la nivel european se prevede un trend ascendent și la nivel de România avem același trend.

Astfel că, s-a hotărât ca starea de alertă să fie prelungită cu încă 30 de zile, începând cu 15 octombrie 2020. Totodată, s-a aprobat lista ţărilor cu risc epidemiologic şi se mențin aceleaşi reguli.

În cazul în care rata de incidență a infectărilor este sub 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în zonele aglomerate, inclusiv zonele pietonale şi de aşteptare, de la ieşire din casă și până la revenirea acasă.

Klaus Iohannis, despre starea de alertă

Președintele României a anunțat faptul că Executivul va prelungi starea de alertă pentru cel puțin 30 de zile.

”După părerea mea este foarte clar că starea de alertă trebuie prelungită și va fi prelungită. Cu ce perioadă, asta va decide Guvernul, dar cel mai probabil va fi prelungită cu 30 de zile.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a făcut anunțul! Când va fi obligatorie măsura purtării măștii în aer liber

Klaus Iohannis, președintele României, recomandă în momentul de față, ca masca de protecție să fie purtată și în aer liber. Cu toate acestea, el a insistat să precizeze că recomandarea va deveni o obligație, dacă numărul infecțiilor va depăși un prag alarmant.

”Este recomandarea pe care am făcut-o imediat după ce am finalizat vizita la INSP, unde am discutat cu experții de acolo această chestiune. Eu sunt de părere, la fel ca și experții de la INSP, că este bine să purtăm tot timpul mască de protecție când suntem în preajma altor persoane.

Dacă această recomandare se va transforma în obligație vom vedea în funcție de ce decizie va lua Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru că și ei au experții lor.

Cu siguranță, dacă se va ajunge la un anumit prag al infectărilor, atunci vom ajunge să purtăm mască peste tot, nu doar în spațiile aglomerate.”, a spus Klaus Iohannis.

 

Adauga un comentariu