National

Nelu Tătaru trage un semnal de alarma odată cu începerea noului an şcolar: ”În condițiile în care avem un elev infectat…”

Publicat: 13 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru trage un semnal de alarma odată cu începerea noului an şcolar În condițiile în care avem un elev infectat
Nelu Tataru a vorbit despre inceputul anului scolar in plina pandemie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, trage un semnal de alarma odată cu începerea noului an şcolar. Tătaru a readus în prim plan necesitatea purtării măștii de protecție și păstrării distanței fizice. Noul an şcolar începe mâine, 14 septembrie.

Nelu Tătaru a vorbit şi despre scenariile ce trebuiesc urmate de fiecare unitate de învăţământ.

”Luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.

Nelu Tătaru, despre noul an școlar

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.

Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.

Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască.

Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Ministrul Sănătăţii a anunţat şi o prelungire a timpului de obţinere a avizelor epidemiologice necesare începutului anului şcolar

Avizele epidemiologice vor fi necesare, la începutul anului şcolar, pentru copiii cu boli cronice şi pentru cei aflaţi la începutul unui ciclu de învăţământ. „Având în vedere că este o perioadă scurtă, prelungim şi pentru prima săptămână, deci nu va fi nevoie să fie date în ultimele trei zile înainte de şcoală”, a afirmat mininistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, relatează News.ro.

Nelu Tătaru a explicat că vor fi necesare avizele pentru cei care suferă de boli cronice, iar celelalte adeverinţe epidemiologice se vor cere „doar pentru cei de la începutul ciclului”.

Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF) anunţa că a luat act cu surprindere de afirmaţiile legate de necesitatea eliberării avizelor epidemiologice şi a adeverinţelor de sport de către medicii de familie pentru toţi copiii care vor începe şcoala în 14 septembrie.

 ”Astfel de solicitări exced legislaţia în vigoare şi nu doar că reflectă necunoaşterea legii de către cei care încurajează eliberarea acestor documente, ci reflectă totodată şi necunoaşterea riscului la care sunt supuşi părinţii şi copiii în mod inutil”, a transmis, joi, Societatea.

Adauga un comentariu