National

Nelu Tătaru, vești bune pentru români. Dacă vor fi respectate regulile de prevenție, cazurile se vor reduce în două-trei săptămânia

Publicat: 28 iul. 2020
ALT=«Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru»
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre situația actuală a pandemiei de coronavirus din România. Acesta a afirmat că, dacă regulile de prevenție vor fi respectate, în cel mult două-trei săptămâni numărul cazurilor ar trebui să scadă.

„Noi am estimat că o perioada de două săptămâni în care avem și pârghiile legislative și pârghiile respectării unor reguli, putem în două săptămâni să stabilizăm această situație. Noi avem mai multe paliere. Tot ce este pacient infectat, simptomatic sau asimptomatic, trebuie evaluat, internat la cel care se impune, trecut în izolare la domiciliu, la cel care este asimptomatic sau după o anumită perioadă, când avem trei zile de asimptomatic, poate și un test negativ. În același timp, trebuie să gestionăm niște anchete epidemiologice care necesită un efort supraomenesc.

Dacă la începutul lunii iunie aveam 120 de cazuri noi și 120 de anchete, în acest moment avem aproape 1200 de cazuri noi, deci 1200 de anchete (…) În continuarea acestui efort apare și acea recomandare pe care o repetăm: agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, populația care beneficiază de aceste relaxări, trebuie să respecte acele reguli, acele norme de desfășurare și funcționare a acestor activități. Fără dânșii nu se poate. Nu supraîncărcăm un sistem medical că să-i vedem limitele. (…)

În măsură în care aceste lucruri merg într-un context în care ceilalți care, în acest moment se consideră neinfectati, respectă regulile și nu vor fi infectați crescând acea transmitere comunitară putem spune că în 2 -3 săptămâni suntem în momentul în care să putem coborî, dacă nu, ne așteptăm și la o evoluție”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru vorbește despre stare de urgență! Carantină în diverse localități

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vorbește despre starea de urgență. Nelu Tătaru susține că nu România nu va ajunge în situația de a intra din nou în stare de urgență. În schimb, ministrul spune că va fi carantină în anumite localități unde există transmitere comunitară accentuată.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență!”, a spus Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru vorbește despre stare de urgență: „Situația nu este scăpată de sub control“

Ministrul Sănătății a precizat că este o creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus în ultima vreme, dar nu consider că situația ar fi scăpată de sub control.

„În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele, chiar săptămânile și lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în ultimele luni, avem niște instigări la nerespectarea unor reguli”, a declarat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu