Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » Neurochirurg Vlad Ciurea: „Arma împotriva COVID-ului e imunitatea…”
Neurochirurg Vlad Ciurea:

Neurochirurg Vlad Ciurea: „Arma împotriva COVID-ului e imunitatea…”

09 oct. 2020, 14:35,
în WoW!

Binecunoscutul medic neurochirurg Vlad Ciurea avertizează. Se pare că izolarea poate avea efecte neurologice grave. Orice om, dar cu precădere persoanele în vârstă, are nevoie de socializare, de a ieşi la aer. Aceste lucruri şi nu numai stimulează sistemul imunitar şi activitatea cerebrală. Cu alte cuvinte, conform lui Vlad Ciurea, avem nevoie de o imunitate cât mai puternică.

„Am observat ceva, încă nu sunt raportate, la pacienţii mei care au fenomene uşoare, că evoluează. Mi-e foarte jenă să-i arunc în faţa unei doamne, domn «dumneata ai Alzheimer». Toţi vin în ultimul timp, de la o anumită vârstă, cu tulburări de memorie, dezorientare, probleme de echilibru sau nu mai au coerenta gestului, scapă paharul. De ce? «Mama e stresată, bunica nu se mai coordonează». Altceva este.

Conexiunile în sistemul nervos nu se mai fac corect, pentru că această izolare nu a dus la ceva bun. Între patru pereţi, uitându-ne eventual la TV sau discutând aceleaşi lucruri în familie nu am făcut decât să ne tâmpim luni şi luni de zile. Trebuie să ieşim afară! Omul este un produs social, trebuie să vorbească, să comunice, trebuie să colaborăm, să socializăm între noi”, a spus profesorul neurochirurg Vlad Ciurea.

Care persoane sunt cele mai expuse din cauza izolării

„Este nevoie să schimbăm rutină. În acest moment ne-am izbit de ceva nou şi în această situaţie nouă în care ne aflam trebuie să ne adaptăm. Persoanele în vârstă, nu-i lăsaţi în casă. Scoateţi-i măcar pe o bancă, în parc, să socializeze, să vorbească, să joace şah, să facă cuvinte încrucişate. Toate lucrurile acestea dezvolta cerebral o grămadă de activităţi.

Foarte multă lume, am constatat în ultimul timp, vin în familie şi spun că parcă uita, nu mai ştie, pune cheile în frigider. Această adunare face foarte bine pentru toată lumea. Schimbul de idei, vederea. Faptul că unul are o cravată mai frumoasă, o îmbrăcăminte mai superbă, o coafură. Asta face foarte bine, nu este invidie, nu este gelozie, este o gândire pozitivă. Aici urmează şi al doilea element, descărcarea endocrină, şi al treilea element, imunitatea.

Gândurile pozitive – aşa trebuie să fim. Dacă suntem încruntaţi, supăraţi, atunci nu obţii nimic, nici interlocutorii tăi, nici cei de la serviciu, nici cei de acasă, încontinuu. Asta nu duce la nimic bun. Scade şi imunitatea şi te face vulnerabil la COVID. Una dintre mijloacele de luptă împotriva COVID-ului este imunitatea, deci gândurile bune, starea noastră de sănătate, de prospeţime, activitatea fizică şi gândirea pozitivă”, a completat doctorul.

Aceasta este, așadar, părerea medicului neurochirurg Vlad Ciurea despre imunitate în contextul pandemiei de coronavirus. Bineînțeles, nu doar izolarea afectează creierul, ci și noul virus. Iată ce spune medicul Vladimir Ciurea despre acest lucru:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 decembrie 2024
12 decembrie 2024