Titlurile zilei

Nici marii creatori de modă nu au avut startul acestui puști din Iași. La numai 12 ani face haine unicat. Cât ai plăti pe un tricou?

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nici marii creatori de modă nu au avut startul acestui puști din Iași. La numai 12 ani face haine unicat. Cât ai plăti pe un tricou
Ștefan Plugaru are o mică afacere cu haine

Ștefan Plugaru este un mic antreprenor care la numai 12 ani a demarat o afacere cu haine ce au modele cool, făcute de el. Vrea ca din banii câștigați să își cumpere o trotinetă, fiind pasionat de skooting

Ștefan Plugaru are 12 ani și este unul dintre tinerii din Iași cu spirit antreprenorial. Ajutat de părinții săi, Ștefan, elev în clasa a VI-a la Liceul Teoretic de Informatică din Iași, a demarat o afacere cu haine cu modele făcute de el. Mădălina Plugaru, mama băiatului, l-a susținut chiar de la început.

„Prin primăvară, Ștefan a început să picteze, să copieze tot felul de personaje din desene. Profesoara de desen i-a văzut picturile și l-a sfătuit să le facă autentice, să-și pună amprenta pe ele pentru a fi expuse la școală. A făcut cum i s-a zis și a ajuns la aceste modele unice. Apoi le-am imprimat pe tricourile pe care le purta și de aici a plecat totul. Am postat poze pe Facebook, au văzut prietenii noștri, au comandat, iar din luna august, când am lansat site-ul, am făcut și firma, suntem pe plugi.ro.

Acum mai lucrăm la site și îl schimbăm, iar de luni va fi disponibil în varianta nouă. Imaginile sunt cu expresii ale copiilor, «Stai potol», de exemplu, cu picturile făcute de Ștefan, care sunt autentice. El e fan skooting (n.r. – un sport extrem care presupune folosirea trotinetelor pentru a efectua trucuri de freestyle). De vreo doi ani este într-o comunitate a copiilor care fac asta”, spune Mădălina Plugaru.

Ștefan Plugaru este ajutat de părinții lui pentru a dezvolta mica afacere

Ieșeanca susține că până acum a investit mii de lei în mica afacere și momentan nu poate fi vorba de profituri, pentru că banii din vânzarea tricourilor, hanoracelor sau rucsacurilor au fost reinvestiți. De aceea Ștefan, tânărul antreprenor, susține că din primii bani câștigați de pe urma vânzării produselor își va cumpăra o altă trotinetă.

„Vreau o altă trotinetă pentru că la cea pe care o am se mai strică roțile, se uzează și la un moment dat îmi va trebui alta. Costă câteva mii de lei. Sunt pasionat de skooting, de aceea vreau să mai fac asta. Hainele sunt tot o pasiune, adică îmi place să fac modelele, mă mai ajută și sora mea, Maria. Eu creez desenul pentru tricou sau hanorac. Colegii nu mi-au spus nimic despre ceea ce fac, mulți nici nu știu că fac asta”, susține Ștefan Plugaru, tânărul antreprenor din Iași.

O altă afacere de succes din Iași este a tinerei Oana Maftei care vinde abonamente pentru slăbit.

Cele mai căutate produse sunt tricourile

Hainele cool au fost vândute mai ales adolescenților. Prețurile sunt cuprinse între 100 și 115 lei. Pe site sunt disponibile 15 modele de tricouri, 22 de modele de rucsacuri și hanorace. Tricourile sunt făcute din bumbac sută la sută, desenele sunt rezistente și colorate, iar modelele sunt originale.

„Vrem să încurajăm copiii să iasă, să se joace, să aibă activități, să facă ce le place. Ștefan a făcut fotbal 5 ani, acum e pasionat de skooting. Uneori vine acasă cu trotineta. Prietenii lui sunt activi, fac mișcare. Tricourile sunt luate din Iași, apoi printul îl facem tot aici. Sunt din bumbac 100 la sută. Un tricou l-am spălat de 50 de ori și nu s-a decolorat. Haine sunt de tot felul, dar noi vrem să transmitem altceva prin modelele făcute de Ștefan. De exemplu, e supărat că nu are skate park ca în Spania sau București.

Când am fost în Spania m-a plimbat prin toate parcurile unde se face skooting (n.r. – râde). E urmărit de multe persoane pe rețelele de socializare, TikTok, Instagram, și de aceea au aflat clienții de tricouri. Momentan investim în afacere și vedem cum o să evolueze lucrurile”, mai spune Mădălina Plugaru, mama lui Ștefan.

O altă afacere de succes, prezentată în edițiile BZI anterioare este a unui student care vinde sarmale la cornet. Pe de altă parte Ștefan Plugaru, micul antreprenor din Iași, lucrează și acum la modele noi pentru tricourile sale.

Adauga un comentariu