National

Nicolae Ciucă, despre lista la europarlamentare: „Una dintre cele două poziții va fi a doamnei Adina Vălean”

Publicat: 28 feb. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Nicolae Ciucă despre lista la europarlamentare Una dintre cele două poziții va fi a doamnei Adina Vălean
Nicolae Ciucă, despre lista la europarlamentare: „Una dintre cele două poziții va fi a doamnei Adina Vălean”

Liderul PNL Nicolae Ciucă spune în cadrul unei emisiuni de televiziune că nu s-a stabilit încă cine va deschide lista la alegerile europarlamentre, care vor avea loc în 9 iunie.

„E o chestiune care în momentul de față e în analiză”, a spus Ciucă.

El a adăugat că dintre cele două locuri alocate femeilor, unul va aparține actualului Comisar european pentru Transport, Adina Vălean.

„Eu pot să vă spun că una dintre cele două poziții va fi a doamnei Adina Vălean. Cu certitudine își va găsi locul pe lista PNL”, a spus Ciucă.

Nicolae Ciucă a negociat și cu milionarii care dețin lanțul Dedeman

Prins la negocieri cu milionarul Dan Ostahie, liderul PNL spune că acesta nu e singurul pe care l-a curtat pentru candidaturi din partea PNL.

„Este momentul să lămurim un fake news grosolan. Nu știu dacă pe mine m-a văzut lumea frecventând restaurante. A fost o discuție pe care am avut-o cu un om de afaceri. Era un vin românesc. Acum am auzit că există o sticlă de vin care costă atâția bani, m-am gândit cât de prețios poate fi vinul de la mama de acasă. Pe cuvântul meu de onoare că nu am știu și nu mi-a dat prin gând că poate să coste atâta. Când cineva construiește un astfel de fake news trebuie să se gândescă și la istoricul persoanei. Era vin de Recaș și era circa 300 de lei! M-am văzut și cu domnul Pavăl și cu toți cei care au un cuvânt de spus în afacerile din România. Sunt oameni care au milioane de angajați”, a declarat Nicolae Ciucă la Antena 3.

Nicolae Ciucă, despre candidatul coaliției la Primăria Capitalei

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirmă că partidul nu a stabilit deocamdată candidatul pentru Primăria Generală a Capitalei, spunând că „a rămas suficient timp”. Ciucă precizează că PNL şi PSD derulează, în această perioadă, sondaje de opinie care să stabilească posibilii candidaţi care „să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”.

Întrebat, miercuri seară, dacă poate anunţa numele candidatului PNL pentru Primăria Bucureşti, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu încă”.

„Pentru această poziţie, în momentul de faţă, la nivelul PNL există în desfăşurare o serie de analize. Avem posibil candidat în persoana lui Sebastian Burduja, care este şi preşedintele interimar al filialei Bucureşti, dar considerăm că, în urma sondajelor şi cifrelor care au rezultat din opţiunile cetăţenilor, este nevoie să identificăm cea mai bună soluţie pentru Bucureşti”, a explicat Nicolae Ciucă.

El a spus că trebuie să existe „o corelaţie între aşteptările cetăţenilor din Bucureşti şi viitorul primar al Capitalei”.

„Consider că a rămas timp ca în perioada imediat următoare, la nivelul partidelor politice… Acum căutăm soluţiile separat, fiecare dintre cele două partide îşi va efectua propriul sondaj. Este absolut important să venim cu acele persoane, personalităţi care, într-adevăr, pot să se alinieze la aşteptările cetăţenilor”, a adăugat liderul PNL.

El a precizat că este vorba despre „două sondaje similare”.

În ceea ce priveşte o eventuală căutare a soluţiilor privind candidaturile pentru această funcţie în afara partidelor, Ciucă a spus că ”nu neapărat” se întâmplă acest lucru.

„Este nevoie ca partidele politice să caute în afara partidelor, să deschidă uşile, pentru a primeni resursa umană a partidelor cu oameni care au realizat ceva în viaţa lor”, a argumentat liderul PNL.

El a precizat că deciziile privind candidaturile pentru Primăria Capitalei vor fi luate în forurile de conducere ale partidelor şi apoi în coaliţie.

Comentarii
Adauga un comentariu