National

Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS

Publicat: 28 sept. 2020
Nicolae Robu
Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS,

Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS, după ce l-a anunțat pe Ludovic Orban. Nicolae Robu și-a dat demisia după ce a pierdut alegerile pentru Primăria Timișoara, au declarat surse politice.

Conducerea filialei ar putea fi preluată de Alin Nica, favorit pe această funcție după ce a câștigat șefia Consiliului Judeţean Timiş. Până acum, el a ocupat funcţia de primar al comunei Dudeştii Noi.

Nicolae Robu și-a anunțat demisia din fruntea PNL Timiș prin SMS

După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%, conform numărătorii paralele făcute de filialele timişene ale PNL şi USR PLUS.

Primarul în exerciţiu al Timişoarei, Nicolae Robu, care a pierdut în scrutinul de duminică cel de-al treilea mandat în această funcţie, a declarat, luni, că indiferent de calomniile care continuă să fie lansate la adresa sa, va rămâne extrem de fericit pentru ceea ce a făcut pentru oraşul său.

„Sunt mândru de ce-am lăsat în urma mea, atât la Universitatea Politehnica Timişoara, cât şi la primărie. Doar timpul va aşeza lucrurile la locul lor, în mod corect. Le mulţumesc timişorenilor care m-au votat. Le mulţumesc colegilor din primărie, veniţi în instituţie o dată cu mine sau după, tineri valoroşi cu care, alături de foarte puţini moşteniţi – din păcate, cu foarte puţini -, am făcut toate lucrurile care au schimbat radical oraşul, de care beneficiază în egală măsură cei ce m-au votat şi cei ce nu m-au votat, lucruri cu care mă mândresc şi mă voi mândri mereu.

De oricâtă calomnie voi beneficia în continuare – şi ştiu bine că voi beneficia -, eu, ca idealist ce sunt, voi rămâne nu fericit, ci extrem de fericit pentru ce-am făcut pentru oraşul meu. Le mulţumesc, de asemenea, colegilor din PNL, cu care chiar am făcut echipă foarte bună. Fie ca Timişoara să aibă un viitor fericit!”, a scris fostul primar Nicolae Robu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%, conform numărătorii paralele făcute de filialele timişene ale PNL şi USR PLUS.

Învins de Dominic Fritz

Nicolae Robu, care a condus oraşul timp de 8 ani, a pierdut scaunul de primar în favoarea lui Dominic Fritz. Diferenţa de voturi este destul de mare.

Nicolae Robu este, la bază, profesor universitar. De altfel, a ocupat funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Timişoara timp de două mandate, din 2004 şi până în 2008. Primar a devenit în iunie 2012. Alegerile de anul acesta au adus o surpriză. Ca edil-șef la municipiului Timişoara a fost ales un alt candidat, cu peste 50% din voturi. Cine este Dominic Fritz?

Noul primar al Timisoarei, Dominic Fritz, provine dintr-o familie cu 8 copii, dintr-un sat din apropiere de Pădurea Neagră, din Germania. La vârsta de 16 ani a ajuns în Statele Unite ale Americii, cu o bursă oferită de Parlamentul European. Iar la vârsta de 19 ani vizită, pentru prima dată, România.

Adauga un comentariu