Actualitate

Niculae Bădălău reacţie dură pe legea carantinării: PNL a scris o lege extrem de proastă

Publicat: 17 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Niculae Bădălău reacţie dură pe legea carantinării PNL a scris o lege extrem de proastă
Niculae Bădălău reacţie dură pe legea carantinării

Senatorul Niculae Bădălău are o reacţie dură pe legea carantinării. Într-o declaraţie pentru agerpress.ro, senatorul PSD explica faptul că forma iniţială a legii avea multe prevederi abuzive. Într-o conferinţă de presă, senatorul afirma că viaţa romanilor trebuie protejată dar nu prin îngrădirea unor drepturi şi cu încălcarea democraţiei.

Niculae Bădălău reacţie dură pe legea carantinării: PNL a scris o lege extrem de proastă

Senatorul a explicat faptul că PNL a scris o lege extrem de proastă şi ca legea iniţială cuprindea multe abuzuri şi îngrădiri ale drepturilor fundamentale. Senatorul menţionează că legea a fost modificată atât la Camera Deputaţilor cât şi în Senatul României pentru a avea forma aceasta. Senatorii au depus amendamente pentru a putea să se respecte libertatea cetăţenilor.

În altă ordine de idei, Niculae Badalau a afirmat necesitatea apărării sănătăţii oamenilor cu orice preţ, dar cu respectarea democraţiei şi a drepturilor lor fundamentale, nicidecum prin luarea dreptul de la libertate, mişcare sau dreptul la familie:

„Aşa cum ne-am obişnuit, PNL a scris o lege extrem de proastă referitor la carantinare, o lege care a trebuit dezbătută atât la Camera Deputaţilor unde au fost aduse modificări, cât şi la Senat unde şi eu am avut amendamente cu privire la respectarea libertăţii cetăţenilor. Parlamentul trebuie să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, indiferent că e vorba de o boală sau că e altă nenorocire. În primul rând trebuie apărate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Nu putem face dintr-un stat, într-o anumită perioadă, o dictatură în care să lipsim oamenii de libertate, de drepturi. Asta nu e democraţie şi trebuie să o apărăm cu orice preţ. Sănătatea oamenilor trebuie protejată, dar nu încarcerându-i, nu luându-le drepturile, nu luându-le dreptul de a vorbi, dreptul la libertate, la mişcare, la familie până la urmă”, a afirmat Niculae Bădălău.

În încheiere, Niculae Bădălău a afirmat faptul că trebuie găsite soluţii pentru a trece de această epidemie, dar fără subjugarea oamenilor sau închiderea acestora în case ca în puşcari. Măsurile de genul, privează libertatea oamenilor dar subjuga economia naţională, menţionează senatorul PSD.

Legea carantinarii a fost votata in Parlamentul Romaniei

Legea privind carantina și izolarea a fost adoptată joi seară de Senat, în calitate de cameră decizională. Raportul legii a fost modificat miercuri seara de senatorii juriști, care au adoptat mai multe amendamente. După adoptare, proiectul stă la Parlament două zile, termen pentru contestarea la CCR. După cele 2 zile, legea va fi trimisă la promulgare. De asemenea, după promulgare, legea intră în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Modificările la proiectul Guvernului au trecut cu 115 pentru, 8 împotrivă şi 3 abtineri, un vot majoritar după o săptămână de tensiuni politice. Votul s-a desfăşurat în plenul Senatului, grupurile parlamentare fiind în favoarea raportului Comisiei juridice. Printre cei care au votat împotrivă s-au numărat Călin Popescu Tăriceanu și Eugen Teodorovici

Adauga un comentariu