Nicușor Dan, reacție după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său

Nicușor Dan, reacție după ce DNA a început urmărirea penală în cazul său

17 mai 2024, 20:41,
BZI.ro, în National

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat, referilor la faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său, că decizia procurorilor anticorupţie a fost „o chestiune absolut formală”, în contexutl în care aceştia sunt obligaţi să deschidă o cercetare penală în cazul în care este formulată o plângere.

El a adăugat că „e ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”.

„Două lucruri pot să vă spun. E ceva ce se întâmplă o dată la patru ani. Acum patru ani, la fel, vreo 10 parlamentari PSD mi-au făcut o plângere, tot aşa, la DNA, dacă nu mă înşel, că şantajez, nu ştiu ce mai fac, acum opt ani a fost cu Soros, care mi-a dat o bursă de 400 de dolari şi în felul ăsta mă influenţează”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat despre faptul că Mihai Enache, candidatul AUR la PMB, a anunţat că DNA a început urmărirea penală în cazul său, într-o intervenţie telefonică făcut, vineri la postul B1Tv.

Nicușor Dan a mai declarat că este o chestiune absolut normală ca DNA să ancheteze

Edilul general a mai spus că „oricine face împotriva oricui o plângere la un Parchet, de exemplu, eu dacă vă fac dumneavoastră o plângere, spunând că mi-aţi furat maşina, Parchetul, dacă plângerea aia nu e informă, e semnată, are date de identificate, e obligat să deschidă o cercetare penală.

Asta s-a întâmplat, nu e absolut nimic în neregulă cu asta”.

Nicușor Dan a mai declarat că este o chestiune absolut normală ca DNA să ancheteze, atunci când cineva face o plângere.

„E o chestiune absolut formală. Acolo unde lucrurile nu sunt formale, când urmărirea penală începe împotriva persoanei, şi nu, aşa cum se spune, in rem, sau următorul pas, când se pune în mişcare urmărirea penală, sau următorul pas, când se trimite în judecată, dar noi suntem doar la o chestiune formală. Cineva a făcut o plângere şi DNA, în baza acestei plângeri, a deschis un dosar penal. Asta e tot”, a conchis Nicuşor Dan.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *