International

Nike dă în judecată rapperul Lil Nas X care a lansat adidașii ce conțin sânge uman în ei

Publicat: 30 mart. 2021
Nike a intentat luni un proces federal privind încălcarea mărcii comerciale împotriva companiei care a lansat o versiune controversată personalizată a adidașilor săi în colaborare cu rapperul Lil Nas X

Nike a intentat luni un proces federal privind încălcarea mărcii comerciale împotriva companiei care a lansat o versiune controversată personalizată a adidașilor în colaborare cu rapperul Lil Nas X, în vârstă de 21 ani.

Artistul „Old Town Road” a lucrat împreună cu MSCHF pentru a lansa luni „Satan Shoes”. Adidașii sunt Nike Air Max 97s – decorați cu un pandantiv pentagramă și o trimitere la Luca 10:18, un verset biblic despre căderea lui Satan din cer.

MSCHF, o companie cunoscută pentru crearea produselor controversate și virale, a confirmat duminică că pantofii conțineau o picătură de sânge uman în interiorul tălpii, extrasă de la membrii echipei MSCHF.

666 de perechi de adidași Nike au fost modificate

Toate cele 666 de perechi de Nikes modificate, la prețul de 1.018 dolari, s-au vândut la scurt timp după ce au fost lansate. Nike a intentat procesul – Lil Nas X nu a fost numit acuzat – după ce mulți oameni au spus că au crezut că este implicat în crearea și lansarea încălțămintei, în ciuda faptului că a oferit o declarație în weekend spunând că nu are nicio legătură cu ei.

„De fapt, există deja dovezi ale unei confuzii și diluții semnificative care apar pe piață, inclusiv apeluri de boicotare a Nike ca răspuns la lansarea pantofilor Satan de la MSCHF pe baza credinței greșite că Nike a autorizat sau a aprobat acest produs”, se spune în proces.

Într-o declarație după depunerea plângerii, Nike a reiterat că nu este în niciun fel afiliată cu Satan Shoes.

„Nu avem alte detalii de împărtășit cu privire la aspectele legale în curs”, a spus Nike. „Cu toate acestea, vă putem spune că nu avem o relație cu Lil Nas X sau MSCHF.”

MSCHF nu a răspuns imediat la solicitările de drept la replică.

Rapperul a lansat colecția „Satan Shoes”

Lil Nas X a postat pe Twitter un scurt clip din desenul animat „SpongeBob SquarePants”, în care un personaj spune: „Glumeam doar … Voi știți că glumeam, nu?”

Lansarea lui Satan Shoes coincide cu cel mai recent single al lui Lil Nas X „Montero (Call Me By Your Name)” și videoclipul său însoțitor. În videoclip, Lil Nas X este sedus în ceea ce pare a fi Grădina Edenului, cade în iad și îi oferă diavolului un dans.

Rapperul, al cărui nume real este Montero Lamar Hill, a lansat duminică un scurt videoclip pe YouTube, intitulat „Lil Nas X Apologizes for Satan Shoe”. În timp ce ține adidașul, Lil Nas X începe să vorbească – și înainte de a ajunge la scuze, videoclipul este întrerupt cu o secvență din clipul „Montero” al lui în care îi oferă diavolului un dans în poală.
Adauga un comentariu