International

Nimat Rawan, un celebru prezentator de televiziune, a fost împușcat. Cum a avut loc tragicul incident

Publicat: 07 mai 2021
Nimat Rawan a fost asasinat
Nimat Rawan a fost impuscat joi, in Afganistan

Un incident tragic a avut loc în Afganistan acolo unde Nimat Rawan, un celebru prezentator de televiziune, a fost împușcat. Tânărul a fost găsit mort în mașina sa unde ar fi fost agresat de doi atacatori necunoscuți.

Tragicul eveniment a avut loc în orașul sudic Kandahar joi, au declarat oficialii provinciali, potrivit Reuters.

Nimat Rawan a fost împușcat în mașina sa

Fapta de o violență ieșită din comun a avut loc în contextul creșterii violenței în întreaga țară pe fondul retragerii trupelor americane și aliate. Nicio grupare locală nu și-a asumat responsabilitatea până acum, însă oficialii guvernamentali și puterile occidentale dau vina pe insurgenții talibani pentru astfel de atacuri.

Nimat Rawan, fost prezentator de știri la ToloNews, cel mai mare post de televiziune privat din Afganistan, a fost împușcat mortal joi dimineață, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției provinciale, Jamal Naser.

Multe crime asemănătoare au avut loc în ultimele luni

În ultimele luni mai multe crime asemănătoare au avut loc, iar victimele acestora au fost în mare parte jurnaliști, activiști ai societății civile, oficiali guvernamentali și judecători.

Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a negat că grupul militant se află în spatele împușcării lui Rawan în Kandahar.

Ashraf Ghani , președintele Afganistanului, a condamnat atacul

Forțele de securitate afgane sunt blocate în lupte zilnice cu talibanii, care au purtat un război pentru a răsturna guvernul susținut de străini de când a fost demis de la putere la Kabul în 2001.

Statele Unite au început să își retragă forțele în baza unui acord încheiat cu talibanii în discuții anul trecut, deși a fost ratat termenul de retragere stabilit la 1 mai.

Criticii deciziei președintelui Joe Biden de a aduce trupele acasă spun că talibanii vor încerca să revină la putere.

În doar două zile, talibanii au capturat joi un al doilea district în provincia nordică Baghlan, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției provinciale Jawed Basharat. Șase forțe de securitate afgane au fost ucise într-un atac noaptea talibanilor asupra avanpostului lor din provincia centrală Ghazni, a declarat un oficial local.

Guvernul afgan spune că talibanii au ucis și rănit peste 50 de soldați în atacuri în cel puțin 26 de provincii în ultimele 24 de ore, în timp ce forțele sale au ucis zeci de talibani în aceeași perioadă.

Jurnalistul Mihai Leder a murit la vârsta de 58 de ani

În dimineaţa de 4 mai 2021, jurnalistul Antena 3, Mihai Leder a murit la vârsta de 58 de ani. Acesta avea o experientă de peste 20 de ani în presă. Conform datelor existente până la această oră se pare că Leder s-a simţit rău şi a fost transportat la spitalul din Bistrița unde ulterior a fost internat în secţie de Terapie Intensivă.

Seniorul presei scrise, Mircea Lepădatu, a murit si el la inceputul lunii mai.  Directorul editorial al publicației Mesagerul hunedorean, a încetat din viață în a doua zi de Paște, pe 3 mai 2021, la vârsta de 75 de ani fiind rapus de COVID.

Nimat Rawan, un celebru prezentator de televiziune, a fost împușcat joi in Afganistan.

Adauga un comentariu