Cancan ultimă oră

Ninel Damian a plecat dintre noi. Era unul dintre cei mai buni arbitrii din România

Publicat: 25 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ninel Damian a plecat dintre noi. Era unul dintre cei mai buni arbitrii din România
Doliu! Iașul a mai pierdut un mare junimist

S-a stins din viață Ninel Damian. A fost unul dintre cei mai buni arbitri ai României la box, și a lăsat în urmă o carieră impresionantă. Ninel Damian a murit la vârsta de 72 de ani. Toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat s-au întristat la aflarea veștii că Ninel a părăsit această lume.

A murit Ninel Damian
Ninel Damian s-a stins din viață, sâmbătă, 24 iulie 2021. Din păcate, ultimii săi ani din viață nu au fost ușori, maestrul fiind chinuit de o boală grea.

A lăsat în urmă o carieră impresionantă în lumea sportului. În anul 1999, Ninel Damian a fost desemnat arbitrul anului în Europa la box şi a oficiat, printre altele, 6 campionate mondiale.

Federația Română de Box a transmis un mesaj de condoleanțe la aflarea veștii că fostul mare antrenor s-a stins din viață.

Unul dintre foarte puţinii oameni de box despre care s-a vorbit mereu la superlativ. Cu puţin timp în urmă, maestrul Damian a plecat dintre noi! Deputat cu două mandate, arbitrul de box cu nenumărate ştate şi un om de mare calitate, Ioan Damian a trecut la cele veşnice, la doar 72 de ani. A fost arbitrul anului 1999 în Europa, a oficiat, printre multe altele, la 6 Campionate Mondiale, 4 Campionate Europene de seniori, 1 ediţie a Jocurilor Olimpice şi 25 de ediţii ale Centurii de Aur. Rămas bun, maestre Ninel! Odihnă veşnică!, au transmis reprezentanții Federației Române de Box.

Ninel Damian avea o vorbă care a rămas în amintirea celor care l-au cunoscut și au lucrat cu el. Era un om bun care avea relații frumoase cu toți cei din jurul său.

Dumnezeu ne dă fiecăruia o singură călătorie. Haideţi să o facem cât mai frumoasă pe a noastră şi să n-o urâţim pe-a celorlalţi, asta spunea Ninel Damian.

Sunt vorbe care nu au nevoie de completări. Exprimă de la sine ce fel de om era arbitrul Ninel Damian.

Adauga un comentariu