Titlurile zilei

Noapte de coșmar! Elevi de liceu, criminali periculoși peste noapte! Acuzați că au executat ca-n filme un bărbat după ce au intrat peste el în casă!

Publicat: 02 dec. 2019

Anchetatorii au identificat doi tineri, unul de 15 ani, iar un altul – de 18 ani, suspectați de comiterea unor fapte teribile. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, în timp ce minorul a fost dus la „Socola”. Cei doi sunt cercetați pentru că ar fi spart casa unui pensionar, incident în urma căruia acesta a fost găsit decedat.

Crimă înfiorătoare, în județul Iași! Doi adolescenți au ajuns la finele săptămânii trecute în atenția anchetatorilor, după ce ar fi comis un omor.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea formulată de procurori pe numele lui Florin Dracea, în vârstă de 18 ani.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ce-l privește pe inculpatul Dracea Florin. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat magistrații ieșeni.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

În ceea ce îl privește pe un minor în vârstă de 15 ani, suspectat că a fost co-autor la teribila faptă, el a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri, este obligatorie efectuarea unei expertize psihiatrice în ceea ce îi privește pe suspecții minori. Urmează ca medicii să stabilească dacă minorul a avut sau nu discernământ în momentul groaznicului incident.

Anchetatorii: „S-au năpustit în casă peste victimă!”

Oamenii legii au precizat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, doi tineri au decis să spargă casa unui consătean. Totul s-a întâmplat în comuna ieșeană Belcești.

„Se reține faptul că cei doi tineri au intrat în casa unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani. Scopul a fost acela de a sustrage orice sume de bani sau bunuri pe care le-ar fi găsit în imobil. Numai că, la un moment dat, partea vătămată s-a trezit, iar cei doi ar fi lovit-o, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mai exact, cei doi adolescenți au intrat în miez de noapte în casa consăteanului, cu scopul de a-l jefui. Pensionarul a fost trezit de zgomotele produse și, când i-a confruntat pe cei doi, a fost luat la pumni și picioare.
În urma agresiunii, pensionarul a fost lăsat într-o baltă de sânge, cadavrul acestuia fiind descoperit de un cunoscut, care a și anunțat autoritățile printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112.
La fața locului s-au deplasat atât un echipaj medical, cât și unul de Poliție. Cadrele medicale nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia.

Au recunoscut!

Polițiștii au reușit să îi identifice rapid pe tinerii bănuiți de comiterea faptei îngrozitoare. În vreme ce Florin Dracea a fost reținut pentru 24 de ore și, mai apoi, dus la instanță cu propunere de arestare preventivă, minorul de 15 ani a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași.

„În ceea ce îl privește pe minor, acesta trebuie supus unei expertize psihiatrice. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru omor, iar cercetările continuă. La audieri, inculpatul major a recunoscut comiterea faptelor. Și minorul a confirmat în parte ce s-a întâmplat”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Amintim că acesta nu este singurul caz de o violență extremă în care au fost implicați minori. În ultimii ani, mai mulți adolescenți au fost reținuți, arestați, trimiși în judecată sau condamnați pentru comiterea unor asemenea infracțiuni.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu