Local

Noi curse la Aeroportul Iași. Costel Alexe, șeful CJ Iași, anunță un terminal cargo până la finalul lui 2024

Publicat: 06 mart. 2021
Pista de la Aeroportul Internațional Iași și Costel Alexe, președintele CJ Iași
Costel Alexe, șeful CJ Iași, a anunțat noi curse la Aeroportul Iași, în perioada următoare, spre destinații din Europa

În perioada următoare ar urma să apară noi curse la Aeroportul Iași. În plus, conducerea Consiliului Județean Iași vrea să implementeze și un proiect legat de un nou terminal cargo la aerogară. Costel Alexe, președintele CJ Iași, a detaliat proiectele legate de modernizarea aerogării până la finalul actualului mandat

Conducerea Consiliului Județean a oferit ultimele detalii despre modernizarea Aeroportului Iași. Șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a explicat cum va arăta proiectul de dezvoltare a regiei în perioada următoare. Costel Alexe a precizat faptul că proiectul de modernizare de la Aeroportul Iași va fi derulat în cel mai scurt timp, pentru a se putea recupera decalajul din ultima perioadă.

„Cea mai importantă problemă a regiunii noastre rămâne Aeroportul Iași. Rămâne principala noastră poartă de a pleca spre Vestul țării, spre Occident. Aeroportul este un obiectiv al meu ca președinte al CJ Iași. Vom înfăptui proiectul de modernizare, dar, din păcate, cu întârziere. Până acum nu s-a vrut acest lucru”, a precizat Costel Alexe la o televiziune locală.

Noul proiect de la aeroport prevede comasarea terminalelor T2 și T3.

Curse noi de la Aeroportul Iași

Costel Alexe a arătat că la aerogară vor fi deschise și curse noi. De exemplu, în luna mai, compania Lufthansa va deschide o cursă nouă spre Frankfurt (Germania). De asemenea, șeful CJ Iași a menționat că aeroportul va trebui să recupereze decalajul pe care îl are în raport cu aerogările din Suceava și Bacău.

„Trebuie menționat faptul că și Suceava, și Bacăul au câștigat ca și număr de pasageri din cauza unui management defectuos al Aeroportului Iași. Am pierdut curse importante, am pierdut un număr de pasageri important. Managementul defectuos s-a suprapus și cu pandemia, iar asta a făcut ca totul să aibă de suferit. Sunt încrezător că în anii ce vor urma vom avea un număr suficient de mare de pasageri. Sper să atragem și pasageri din Republica Moldova în viitor”, a adăugat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Noi curse spre continentul european de la Iași

Șeful CJ Iași a arătat și cum vrea să atragă noi pasageri. Ar urma să fie deschise și curse noi operate de Blue Air pe Aeroportul Heatrow din Londra, dacă discuțiile se vor materializa.

„Mulți cetățeni din Republica Moldova pot veni aici pentru a ajunge mai repede în Europa. Totul ține de business, companiile de aviație având planuri de management pentru a atrage clienții. Autoritatea județeană trebuie doar să facă infrastructura pentru ca operatorii să o poată deservi. Cu fonduri europene trebuie să avem, la finalul lui 2023, un aeroport modern și nou la Iași. Suntem într-un grafic pe care trebuie să-l respectăm. Avem speranța că vom primi până la 75 de milioane de euro fonduri nerambursabile pentru a dezvolta aeroportul”, a spus șeful CJ Iași.

Plenul CJ a votat recent noul masterplan de modernizare al aerogării, proiect care ar urma să fie depus la Comisia Europeană.

Terminal cargo până în 2024 la Aeroportul Iași

Costel Alexe a arătat că speră ca până la finalul anului 2024, la Aeroportul Iași să fie ridicat și un terminal cargo. De asemenea, șeful CJ a menționat că nu poate fi vorba despre un alt amplasament al Aeroportului Iași, costurile fiind destul de ridicate.

„Dacă i-am întreba pe ieșeni, cu siguranță că toți ar vrea un aeroport nou. Trebuie să vedem ce putem face cu resursele și timpul pe care îl avem. Am votat dezvoltarea aeroportului pe amplasamentul actual, pentru că e singura noastră șansă să accesăm fonduri europene. În viitor, Comisia Europeană nu mai finanțează aeroporturi. Nu avem resursele financiare astăzi să facem un aeroport nou. Astăzi trebuie să lucrăm la actuala infrastructură”, a mai spus șeful CJ Iași.

Comentarii
 • Curatenie cand faci vezi financiarul ,,personalul,,si celelalte biroasuri pline de fete muncitoare ………Afara cu cei ce freaca menta afara cu rautalile …apropo vezi ca trebuie recuperate niste sume s-a pierdut un proces ,,,cineva dat afara ,,reangajata vezi ca are bani vinovata lui bulgaru ,,,e plina de rautati si e o scorpie..baniiiiiiii la casierie vipera cu o…….

 • Ce zice Johannis ca un penal dovedit este încă în funcție publica de luare a deciziilor politice, ceea ce a criticat permanent la PSD (dosare făcute pe imaginația procurorilor) și făcea un spectacol mediatic pe la toate televiziunile? De ce stă ca porcul în cucuruz? Ce se întâmplă acum prin tara, cu schimbările de cadre prin instituții, cu trecerea bugetului ca trenul prin gara dezafectata, cu ce vrea sa facă Ion la justiție este viziunea de tara a lui și România lui normala?

 • ma numesc alexis nas de pork si ma pish pe justitia din ro.multumes celor care m au votat,am sa fur cat am sa pot de mult,nu am sa va dezamagesc.

 • Ce mai stii de dosarele penale ale lui Florin Ion &Co de la ProtectiaCopilului? Ca vad ca il tot plimbi cu tine sa-ti arate ce bine e prin centre. Ia du-te singur fara sa-l anunti si vezi tot asa gasesti ca atunci cand anunti vizita? Nu fi partas la abuzurile din DGASPC ca o sa te ajunga lacrimile copiilor. Ai si tu copii acasa, nu-ti bate joc de viitorul copiilor napastuiti si ignorati de acesti dumnezei ai protectiei copilului care sunt condusi doar de interese personale si orgolii.

 • Sunt Alexe Costel si reprezint românii cu bucurie. Atit timp cît seful meu Iohannis l-a numit pe Andrei Muraru ambasador in SUA, mi s-a spus sa stau linistit. Nu ajung la pucarie. La puscarie am sa va trimit pe voi, cei ce comentati aici despre mine! Rusine ieseni!!!

 • Ei cum e? Vad ca nu mai scrieti nimic, va e frica? Asa si trebuie….frica sa va fie cand auziti de Presedintele ALEXE Costel!!!

 • In strategia Guvernului legata de Aeroporturi sunt toate trecute acolo ca primesc bani pentru dezvoltare si construire piste noi unele din ele (inclusiv Clujul) care este al doilea aeroport din tara ca marime si numar de pasageri dupa Bucuresti.
  Iasul lipseste cu desavarsire din strategie, doar avem liberali la conducere si liberali la putere in Romania, ba aici este incompetenta si organizatie slaba PNL cu persoane puse pe capatuiala decat sa administreze orasul si judetul PROFESIONIST
  Asta este drama Iasului si a iesenilor au venit de peste tot s-au apucat de politica si au ajuns la ciolan, in rest nu mai conteaza cand se impute treaba si nu se mai poate isi i-au jucariile si pleaca (vezi Carlan).
  Drama Iasului este ca nu are politiceni de marca autohtoni, competenti si cinstiti, vezi cine ne reprezinta la Bucuresti, acum Sosoaca (ce face asta pentru Iasi – nimic, numai scandal), si mai sunt cativa stersi
  Inainte cine ne reprezenta si facea politica pentru Iasi, hai sa luam un triou celebru de trista amintire care ii interesa numai buzunarul lor, Nichita, Carlan si Fenechiu nici unul din Iasi care s-au imbogatit pe spinarea Iesenilor si care pentru ei organizatiile de partid pe care le conduceau devenisera niste anexe pentru ai ajuta la imbogatirea lor.
  Ieseni treziti-va sa faca politicieni ce vreti voi, nu sa faca iesenii ce vor politicienii.

Adauga un comentariu