Local

Noi detalii despre combaterea COVID-19 în județul Iași. Numărul izolaților ar urma să crească

Publicat: 19 mart. 2020
Angajati ai Primariei sectorului 6 isi pun masti de protectie, ca masura de prevenire a gripei AH1N1, in Bucuresti, marti, 3 noiembrie 2009. De la declansarea virusului, in Romania s-au inregistrat pana in prezent 581 de cazuri, numai in ultimele 24 de ore fiind diagnosticati 26 de oameni cu gripa AH1N1. ANDREEA BALAUREA / MEDIAFAX FOTO

Autoritățile ieșene au prezentat la ședința plenului Consiliului Județean o serie de date legate de lupta cu pandemia provocată de virusul COVID-19

Conducerea Prefecturii Iași a fost prezentă ieri la ședința plenului Consiliului Județean. Prefectul Marian Grigoraș a expus o serie de măsuri pe care autoritățile le-au luat în această perioadă pentru combaterea pandemiei.

„Trebuie să lucrăm ca o echipă, să fim organizați, iar resursele și energiile tuturor să fie focalizate pentru combaterea pandemiei. Măsurile luate la acest nivel trebuie respectate în baza deciziei luate la nivel central. Dacă până acum s-au făcut pași la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, de data aceasta va trebui să lucrăm organizat, ordonat. La nivelul local, acțiunile de combatare a fenomenului sunt coordonate de prefect. De câte ori va fi nevoie, vom convoca Comitetul Județean pentru Situații de Urgență”, a spus prefectul Marian Grigoraș.

Se cere sprijin din toate părțile

Acesta a mai prezentat și o altă serie de detalii ce țin de combaterea pandemiei.

„O măsură foare bună luată de CJ a fost stabilirea posibilității de a da ONG-urilor oportunitatea de depune proiecte pentru combaterea pandemiei. Referitor la cei care vin din zonele de risc, situația stă în felul următor: cei care vin din zona roșie, din Italia, de exemplu, merg în carantină. Noi avem o serie de centre de carantină unde sunt cazați, unde sunt condiții decente de cazare și masă. Cei care vin din zonele galbene, sunt izolați la domiciliu. Acum avem peste 700 și ne așteptăm ca numărul să crească. DSP este în permanent contact cu medicii de familie și se face o testare a celor izolați la domiciliu. Lista va crește, trebuie să luăm măsuri de protecție. Voluntarii trebuie sprijiniți. Nu am avut solicitări din partea primarilor până acum. Sunt comune cu un izolat la domiciliu, sunt localități și cu zeci de persoane. Lista poate crește, iar nevoile primarilor pentru sprijinirea celor izolați ar putea crește la fel. Noi facem tot ceea ce este necesar”, a mai spus prefectul Marian Grigoraș la ședința de CJ Iași.

Adauga un comentariu