National

Noi detalii despre starea de sănătate a medicului erou de la Piatra-Neamț

Publicat: 21 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi detalii despre starea de sănătate a medicului erou de la Piatra-Neamț
dr. Cătălin Ioan Denciu, eroul din incendiul de la Piatra Neamț

Au apărut noi informații despre starea de sănătate a medicului erou Cătălin Denciu. Testul pentru coronavirus a fost repetat în Belgia, acolo unde este tratat, și a ieșit negativ.

Ministrul Sănătății a precizat că, în urma evaluării făcute la Spitalul Floreasca, Cătălin Denciu, medicul erou, avea arsuri pe 70-75% din suprafața corpului. În momentul de față, bărbatul este internat la o clinică din Belgia, unde a fost transferat cu aeronavă a Ministerului Apărării Naționale din România și este supravegheat în permanență de medici.

La spitalul Floreasca i-a fost făcut și un test COVID care a ieșit pozitiv, însă acest test a fost repetat în Belgia, iar rezultatul a fost negativ. Starea de sănătate a medicului este stabilă în momentul de față.

Potrivit specialiștilor, însă, medicul erou de la Piatra Neamț nu va mai putea să-și facă niciodată meseria într-o secție ATI.

“Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină”, au declarat surse medicale pentru impact.ro.

Un incendiu de proporții avut loc, sâmbătă seara, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț. Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în legătură cu împrejurările în care a izbucnit incendiul de la Secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, soldat cu 12 morți.

Soția medicului ars la Piatra Neamț i-a interzis Ministrului Sănătății să mai dea informații despre Cătălin Denciu

Soția medicului Cătălin Denciu, care a ars în incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț i-a interzis Ministrului Sănătății să mai facă publice informații despre starea soțului ei. Totul s-a întâmplat după ce Nelu Tătaru a spus că bărbatul a ieșit pozitiv la testul pentru depistarea coronavirusului. De fapt, medicul nu a luat virusul.

Soția lui Cătălin Denciu i-a interzis lui Nelu Tătaru să mai vorbească despre medicul ars

Soția medicului ars în incendiul de la Piatra Neamț, de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean s-a supărat pe Ministrul Sănătății, după ce acesta a spus public că medicul Cătălin Denciu a ieșit pozitiv la testul pentru depistarea coronavirusului.

Inițial, femeia, medic și ea, la fel ca soțul ei, își dăduse acordul pentru ca Ministrul Sănătății să ofere public informații despre starea de sănătate a soțului ei.

“Aseară i-am spus că poate să dea informaţii despre starea lui Cătălin, de acum înainte am să-i interzic acest lucru”, a declarat Alina Denciu, pentru Observatornews.

Adauga un comentariu