Actualitate

Noi detalii în cazul profesoarei care a murit după rapelul vaccinului Moderna: A fost găsită în comă profundă

Publicat: 13 mart. 2021
Profesoara Adriana Bunea s-a stins din viaţă după ce a făcut rapelul cu vaccinul Moderna

O profesoară din Oradea a intrat în comă la câtva ore de la administrarea rapelului vaccinului anti SARS-CoV-2. Femeia, vaccinată cu Moderna, a murit apoi, după trei zile, la spital. Momentan nu s-a stabilit o legătură între administrarea rapelului și decesul femeii.

Profesoara Adriana Bunea s-a stins din viaţă, joi seara, la Spitalul Judeţean Oradea, după ce, cu câteva zile mai devreme, respectiv pe 8 martie, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului în stare foarte gravă.

„Doamna a fost adusă de un echipaj al Serviciului de Ambulanță, la cinci ore după rapel, după spusele familie. În urmă analizelor făcute de colegii mei, la momentul prezentării, a reieșit acidoză metabolică severă pentru intoxicație cu substanță necunoscută. S-au făcut dialize repetate pentru eliminarea și compensarea acestor probleme. Dar din păcate joi pacienta a decedat.” a precizat Adrian Borcea, șeful UPU Oradea.

Serviciul de Ambulanță a găsit-o în comă profundă acasă

„Familia ne-a spus că de 3-4 zile anterior prezentării la UPU deja prezența dureri intense abdominale, o stare generată alterată, care s-a alterat progresiv până în ziua prezentării la UPU. Partea medicală nu a debutat în ziua respectivă. Astăzi se face autopsia medico-legală și sperăm că se va stabili cauza certă a decesului”, a mai spus șeful UPU.

S-a simţit rău în ultima perioadă și îi era tot timpul frig

Soţul Adrianei Bunea, profesorul Vasile Bunea, a povestit că soţia lui s-a simţit rău în ultima perioadă și îi era tot timpul frig. Acesta a precizat că nu știesă fi existat probleme medicale grave înainte de vaccinare.

Existau probleme dar erau minore. În ultimele două săptămâni a făcut de cel puțin trei ori ceea ce popular se numește “criză de fiere”, dar am pus-o pe seama mâncărurilor.

Și inclusiv în ziua de luni, dimineață nu s-a simțit bine, dar și-a revenit, am mers la vaccin, medicii i-au făcut un consult sumar și au spus că se poate face rapelul. Cu toate că soția i-a anunțat că e slăbită.

„Acum privind retrospectiv pot spune câteva lucruri, pe care mi le-au confirmat cunoștințe care sunt din domeniul medical, și anume se plângea destul de des în ultimele două săptămâni că îi este frig, cu toate că era destul de cald în casă. Dând filmul în spate, o cunoștință care este cadru medical mi-a spus că este explicabil fiind faptul că s-ar putea că organismul să fi luptat cu ceva în acel interval de timp.

În ultimele săptămâni, au fost patru săptămâni între primul vaccin și rapel. Au fost nu frisoane ci senzații de frig, nu frisoane. După plecarea de la rapel am convenit că dacă nu se simte bine o să trebuiască totuși să mergem la un spital, în zilele următoare, pentru analize și spunea că urăște, nu dorește să meargă în spital. Și povestea despre trauma pe care a avut-o acum 15 ani când a murit tatăl ei și a trebuit să petreacă mult timp în spital”, a adăugat soțul profesoarei.

Bărbatul spune că se simte bine după ce a primit același vaccin ca soția sa.

„Mă simt foarte bine. Au fost doar două efecte adverse. Brațul dureros în timp ce îl mișcăm. Și a două a fost o durere de ochi care persistă câteva ore. Dar până dimineață a trecut”, a precizat Vasile Bunea.

 

Comentarii
Adauga un comentariu