Local

Noi focare de SARS-CoV-2 au fost depistate în Iași. În zece dintre cazuri ar fi vorba despre transmitere comunitară – Update

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi focare de SARS-CoV-2 au fost depistate în Iași. În zece dintre cazuri ar fi vorba despre transmitere comunitară - Update
A fost instituită carantina zonală a comunităţii în comuna Iveşti

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. În Iași au fost depistate două noi focare de de SARS-CoV-2 la unitatea medico-socială de la Răducăneni și la cea din Bivolari. În zece dintre cazurile înregistrate ar fi vorba despre transmitere comunitară. În urmă cu două săptămâni când s-au efectuat teste pentru depistarea SARS-CoV-2 nu a fost niciun rezultat pozitiv.

Update: Încă 12 persoane de la U.A.M.S. Răducăneni au fost testate. Dintre acestea, una a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus.

Update:  Din totalul de 110 persoane aflate la U.A.M.S. Răducăneni au fost testați pozitiv 20 de beneficiari și șase salariați. În cazul U.A.M.S. Bivolari, din 111 persoane au fost infectate cu noul coronavirus 14 beneficiari. În ambele locații, se face testare regulată la 14 zile.

„La prima instituție, cea de la Răducăneni, au fost depistate 20 de cazuri pozitive atât în rândul angajaților cât și a beneficiarilor. La Bivolari, 12 teste au ieșit pozitive, trei dintre cei infectați fiind salariați ai centrului”, conform declarațiilor surselor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a primit primii pacienți infectați cu SARS-CoV-2

La Spitalul de Recuperare din Iași sunt aduși primii pacienți infectați cu noul coronavirus. Autoritățile locale au decis ca persoanele care sunt diagnosticați pozitiv cu SARS-CoV-2 să fie internați și în cadrul acestei unități medicale. Decizia a fost luată după ce Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul CFR au devenit neîncăpătoare și nu mai au niciun pat disponibil pentru pacienți cu COVID-19. Spitalul Militar nu a fost încă amenajat corespunzător pentru a putea interna pacienți infectați cu noul coronavirus.

Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital suport pentru pacienţii de COVID-19

Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial. Unitatea medicală are 20 de paturi disponibile pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19.

”În contextul creșterii numărului de pacienți pozitivi, fiind necesară suplimentarea numărului de locuri pentru aceștia, în urma demersurilor autorităților județene, Ministrul Sănătății a aprobat astăzi includerea pe lista spitalelor suport covid a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” și a Spitalului Clinic de Recuperare Iași.” declara Marian Grigoras, prefectul judeţului Iaşi.

Totuşi, potrivit managerului unităţii medicale, activitatea spitalului nu va fi afectată. Paturile disponibile pentru pacienţii de COVID-19 sunt într-un alt corp de clădire, separat de spital

”In contextul creşterii persoanelor infectate cu COVID-19, Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi a devenit spital de suport. Vreau să menţionez faptul că activitatea din secţiile unităţii medicale nu va fi afectată. Spitalul va avea 20 pături pentru bolnavii de COVID-19, paturi care sunt organizate într-un corp de clădire separat de spital.” a declarat Carmen Cumpăt, managerul unităţii medicale.

Adauga un comentariu