Local

Noi infectări cu Covid-19 la Opera Naţională Română din Iaşi – EXCLUSIV

Publicat: 11 nov. 2020
Opera Națională Română din Iași

În urma desfăşurării unei anchete epidemiologice şi a testării la Opera Naţională Română din Iaşi, mai mulţi angajaţi ai instituţiei de cultură au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

Așa cum a făcut în mai bine de 10 ani, balerina-manager Beatrice Rancea de la Opera Națională Română din Iași este „obișnuită” să nu respecte regulile. Și de data aceasta dovezile sunt flagrante în acest sens! Pe imaginile de la camerele de supraveghere ale Operei, prezentate în exclusivitate de reporterii Cotidianului BZI, Rancea apare fără să poarte mască anti-COVID-19, chiar în interiorul instituției. Deja, Beatrice Rancea este infectată, la fel și alți câțiva angajați, iar de astăzi, 9 noiembrie 2020, activitatea de la Opera din Iași a fost suspendată

În plină pandemie de COVID-19, balerina-manager Beatrice Rancea de la Opera Națională Română din Iași (ONRI) sfidează orice normă de protecție anti-Coronavirus! Instituția a fost lovită grav cu un val de infectări, inclusiv Rancea fiind pozitivă. Pe imaginile de la camerele de supraveghere ale Operei, prezentate în exclusivitate de reporterii Cotidianului BZI, Beatrice Rancea apare fără să poarte mască anti-COVID-19, chiar în interiorul instituției.

Legat de toate acestea, surse din interiorul ONRI arată că, zilele trecute, managerul ONRI a încălcat flagrant normele de protecție sanitară și nu a luat măsurile care se impun pentru a se preveni noi infectări. Ciudat este că, în pofida faptului că ar fi trebuit să stea în carantină unde se afla timp de 14 zile, Beatrice Rancea a „fugit” pe ascuns la București. Pentru a primi explicații pentru cele întâmplate, reporterii BZI i-au contactat telefonic atât pe balerina-manager, cât și pe Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii și Identității Naționale. Niciunul nu a răspuns pentru a explica ceea ce se întâmplă la Opera din Iași.

Curtea de Conturi bate la ușa instituției conduse de Beatrice Rancea! Corpul de Control al Ministrului Culturii a descins la Opera Națională din Iași

Pentru a se vedea cum s-a ajuns la situația de la Opera Națională din Iași, trebuie arătat ceea s-a întâmplat zilele trecute în instituția culturală. Astfel, chiar dacă a ieșit public și a trâmbițat că a respectat toate normele sanitare de protecție COVID-19, pe imagini se vede clar cum Beatrice Rancea nu poartă mască. Mai mult, cu toate că știa că încă de duminică (1 noiembrie 2020) era un angajat pozitiv cu COVID-19, managerul de la Opera din Iași nu a făcut nimic pentru a evita ca situația să scape de sub control. Nici mai mult, nici mai puțin, chiar marți, 3 noiembrie, la ONRI a fost deschisă stagiunea 2020-2021 cu spectacolul „Tosca”, de Giacomo Puccini. Chiar în acea zi, când mai mulți angajați erau suspecți de infecție cu noul Coronavirus, Beatrice Rancea umbla fără mască prin Operă.

Câteva zile mai târziu (vineri, 5 noiembrie) aceasta află că este infectată. Decide, în final, să anunțe că ONRI își suspendă activitatea de astăzi, 9 noiembrie. Chiar în ziua în care Curtea de Conturi trebuia să ajungă pentru a verifica o serie de neregului petrecute în Opera Națională Română din Iași. În plus, săptămâna trecută revenise și Corpul de Control al Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru a analiza abuzurile grave de care este acuzată Beatrice Rancea.