Local

Ministrul Culturii a anunțat că va solicita Primăriei Municipiului Iași un teren pentru construirea unui nou sediu al Operei ieșene – Video

Publicat: 05 sept. 2020
Conferință de presă susținută la Iași

Astăzi, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a susținut o conferință de presă la Iași. Alături de acesta au fost liderul Partidului Național Liberal, Costel Alexe, primarul Mihai Chirica și prefectul Marian Grigoraș. Acesta a afirmat că va încheia un acord cu BERD pentru a primi o finanțare de 15 milioane de euro. Acesta a menționat că va solicita Primăriei Municipiului Iași un teren pentru construirea unui nou sediu al Operei ieșene.

„Avem nevoie de coerenţă, avem nevoie de compatibilitate în ceea ce ne propunem, pentru ca rezultatul să fie până la urmă cel dorit de noi toţi, să ne aliniem, din punct de vedere al politicilor culturale, pentru implementarea tuturor proiectelor cu tot ceea ce se întâmplă în vestul Europei, pentru că resursă umană avem de cea mai bună calitate şi, din păcate, este mai apreciată în străinătate decât la noi în ţară.

În județul #Iași, am încredere că împreună cu o administraţie locală liberală, coordonată de viitorul președinte al Consiliului Județean Costel Alexe și de primarul Mihai Chirica vom putea discuta despre infrastructura necesară, despre concepte culturale și chiar despre creșterea identității locale. Știu că alături de Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii, puntem să repunem cultura în centrul priorităților ieșenilor”, a afirmat Bogdan Gheorghiu.

Costel Alexe: „Vom face din cultură un pilon al dezvoltării județului pentru că există capacități și capabilități în acest domeniu „

„Începem ziua la Prefectura Iași, alături de Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii, Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, Marian Grigoraș, prefectul județului Iași și reprezentanții instituțiilor de cultură din Iași. Domeniul cultural este cheia de boltă a Iașului, în jurul căreia s-a construit comunitatea, instituțiile, faima acestui pol al României. Este fundamental ca următorii ani să ne găsească pregătiți strategic pentru a compensa anii pierduți sub guvernările PSD, care au marginalizat aproape până la dispariție instituțiile de cultură, evenimentele și perspectivele acestui instrument de dezvoltare.

În statele dezvoltate ale UE și în Europa Centrală mai nou, cultura a devenit un motor al economiei vii, care generează evenimente, atrage turiști, creează emulație, sensibilizează mediul de afaceri și conturează perspective unor întregi sectoare economice, pe orizontală. Mediul educațional, universitățile, zona de servicii și multe altele vor avea un partener și un deschizător de drumuri.  Vom face din cultură un pilon al dezvoltării județului pentru că există capacități și capabilități în acest domeniu care să contribuie semnificativ la valoarea adăugată pentru imaginea, bugetul și dezvoltarea de ansamblu a Iașului”, a declarat Costel Alexe.

 

 

Adauga un comentariu