National

Noi informații despre bărbatul decedat după vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Publicat: 12 mart. 2021
Bărbatul din Târgu Jiu, mort după vaccinare, fusese imunizat cu serul AstraZeneca din lotul interzis în Italia

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, a vorbit vineri, 12 martie 2021, la Antena 3, despre cazul bărbatului de 47 de ani, din Gorj, care a decedat după ce a fost vaccinat cu serul de la AstraZeneca din lotul ABV2856.

Medicul a explicat că persoana decedată nu era în evidență cu boli cronice, însă în urma raportului necropsiei a reieșit că avea antecedente de infarct miocardic, „de fapt sechele”. Lucrarea de la Parchet a fost trimisă către IPJ Gorj și repartizată pentru a fi făcute verificări în cauză Serviciului pentru Investigații Criminale, a adăugat Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Valeriu Gheorghiță, despre bărbatul mort după vaccinarea cu AstraZeneca: „Avea antecedente de infarct miocardic”

„A fost comunicat în detaliu ce s-a întâmplat în cazul persoanei din Gorj. Era vorba despre o persoană care deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma raportului necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele”, a spus dr. Valeriu Gheorghiță.

„Lucrarea de la Parchet a fost trimisă către IPJ Gorj și repartizată pentru a fi făcute verificări în cauză Serviciului pentru Investigații Criminale. Colegii mei sunt la spital la această oră și încearcă să documenteze această activitate pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc decesul bărbatului”, a declarat, la rândul său, agent șef adjunct Miruna Prejbeanu, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Pentru Antena 3, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu, a declarat că „s-a făcut un fel de necropsie” inițial, deoarece nu se cunoșteau cauzele decesului.

„Nu se cunoșteau cauzele decesului și, în primă instanță, s-a făcut un fel de necropsie… Sesizarea ar fi putut să vină de la spital. Mai departe vom continua cercetările, vom strânge suficiente date astfel încât să avem o concluzie pertinentă în urma verificării”, a mai spus Mirune Prejbeanu.

Autoritățile nu cunoșteau nimic despre moartea bărbatului

„Am trimis astăzi o solicitare oficială către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu pentru că în momentul în care o persoană decedează într-un spital, dacă nu este o persoană foarte în vârstă sau o persoană cu afecțiuni grave, spitalul anunță unitatea de Parchet competentă, iar acesta eliberează o ordonanță de necropsie pentru a se stabili în ce condiții a murit.

Eu așa am crezut că s-a întâmplat. Am primit un răspuns care mi-a demonstrat că nimeni nu a anchetat această moarte”, a spus Carmina Pricopie, senior editor Antena 3.

Valeriu Gheorghiță: „A fost o autopsie făcută în spital”

Medicul Valeriu Gheorghiță a mai adăugat faptul că a primit confirmarea potrivit căreia a fost realizată o autopsie în spital, care a subliniat că bărbatul vaccinat suferise de infarct miocardic cu sechele. În plus, acesta a menționat Parchetul nu a fost sesizat, deoarece nu s-a considerat medico-legal.

„Am sunat încă o dată la directorul de DSP Gorj care mi-a confirmat că s-a efectuat necropsia în spital în acel caz și s-a emis acel raport în care s-a stabilit diagnosticul de infarct miocardic cu sechele care arătau o suferință medicală preexistentă. A fost o autopsie făcută în spital”, declarat dr. Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție telefonică la Exces de putere, la Antena 3.

Comentarii
  • Bai putza`, esti penibil, „doctore”. Comunicatul asta „profesionist”, petru „pulimea proasta”, ma face sa devin antivaccinist, boule!

Adauga un comentariu