Titlurile zilei

Noi ipoteze apărute în cazul medicilor care au instaurat panica în Iași! A fost dr. Miron „pe ascuns” la spital? Scenariul unei posibile catastrofe! Managerul de la IRO: „Am verificat camerele de luat vederi”

Publicat: 18 mart. 2020

Ancheta epidemiologică în cazul soților Miron, medici ieșeni, ridică noi ipoteze. A fost sau nu bărbatul „pe ascuns” la locul de muncă? Spitalul „Sf. Maria” a fost blocat complet mai bine de 24 de ore ca în cel mai urât film de groază. Cei doi soți împreună cu fiica lor au intrat în contact cu medicii și pacienții în trei mari spitale din Iași. Dacă scenariile inițiale se adeveresc, Iașul va intra în stare critică.

Scenariul unei posibile catastofre. În decursul zilei de ieri, panica a încolțit Spitalul de Copii „Sf. Maria”. Mii de copii și cadre medicale au stat închise în spital după ce s-a ridicat suspiciunea asupra faptului că medicul Ingrid Miron, șefa Secției de Onclologie Pediatrică, ar fi suspectă de coronavirus. Din fericire însă, spre finalul zilei, medicii infecționiști au făcut un anunț, iar unitatea medicală a fost deblocată. După mai bine de 24 de ore de carantină impusă, cadrele medicale au putut vedea lumina zilei. Ancheta epidemiologică continuă în cazul prof. dr. Lucian Miron, soțul dr. Ingrid Miron, medic la Institutul de Regional de Oncologie. Ipotezele făcute până în prezent ridică probleme extrem de grave.

Au stat închiși în spital

Revoltă fără precedent la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași! După ce medicul oncolog Lucian Miron a fost diagnosticat cu coronavirus, soția acestuia a devenit suspectă. Din momentul în care s-a aflat de întreaga situație, conducerea spitalului a blocat ușile unității medicale. Nimeni nu a ieșit, nimeni nu a intrat. Mai bine de 24 de ore au stat medicii în spital și s-au rugat să primească rezultatele testului medicului Ingrid Miron. În jurul după-amiezei de ieri, așa cum a anunțat directorul medical al spitalului, Direcția de Sănătate Publică Iași împreună cu reprezentanții Spitalului de Boli Infecțioase Iași au aprobat reluarea activităților medicale din Spital.

„Am fost anunțați telefonic de către Spitalul de Boli Infecțioase Iași și DSP Iași că testul medicului Ingrid Miron este negativ. În aceste condiții ne-am asigurat că putem redeschide unitatea medicală. Menționez că am cerut confirmarea chiar și în scris de la cele două instituții”, spune dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași.

„Am verificat camerele de luat vederi”

La Institutul Regional de Oncologie (IRO), ancheta epidemiologică este în plină desfășurare. Conducerea spitalului este în situația în care va trebui să verifice camerele de supraveghere pentru a vedea dacă prof. dr. Lucian Miron a vizitat unitatea medicală după întoarcerea în țară. În acest moment, există suspiciunea ca acesta să fi mers la Institut în zilele în care ar fi trebuit să stea în autoizolare. S-a făcut ancheta epidemiologică, iar în cursul zilei de astăzi urmează să se confirme dacă prof. dr. Miron a fost sau nu la locul de muncă în perioada în care i-a fost interzis acest lucru.

„Am verificat camerele de luat vederi, am vorbit cu cadrele medicale, iar în decursul zilei de astăzi vom oferi mai multe informații”, spune ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iași.

Reamintim faptul că cei doi soți au revenit în țară din Franța marți, pe 10 martie. Acolo au stat două zile. Ieri-dimineață, la Spitalul „Sf. Maria” s-a declanșat ancheta epidemiologică. Niciun cadru medical nu a putut părăsi incinta, iar managerul spitalului a fost nevoit să dea explicații autorităților și presei.

Cine va răspunde dacă testul va ieși pozitiv?

Primul rezultat al testului în cazul medicului Ingrid Miron a ieșit negativ. Specialiștii susțin că, de multe ori, testul trebuie refăcut pentru a elimina orice suspiciune. Cine își va asuma dacă cel de-al doilea test al medicului ieșean va ieși pozitiv? Mii de pacienți și cadre medicale ar deveni suspecții unui virus extrem de contagios. Reamintim faptul că în momentul în care cei doi medici au revenit din Franța, zona respectivă nu era galbenă sau roșie. Ulterior a devenit. Managementul Institutului Regional de Oncologie a reușit să-l convingă pe medicul Lucian Miron să nu vină la locul de muncă. Din primele detalii se pare că acesta nu prea a ținut cont de interdicții și a fost la spital. Rămâne de văzut rezultatul anchetei epidemiologice.

A ascuns adevărul?

Există în acest moment suspiciunea ca fiica celor doi soți, Oana Miron, să se fi întors din Germania zilele trecute. Inițial, aceasta nu a declarat autorităților această situație. Ulterior, a confirmat revenirea în țară.

„Nu știu ca Oana să fi plecat din țară. Știu că urma să se întâmple acest lucru”, spune dr. Cristina Grigorescu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iași.

Dacă se adeverește faptul că fiica medicilor a părăsit țara și nu a declarat autorităților, cel mai sigur va răspunde în fața legii.
În cursul zilei de astăzi vom reveni cu detalii.

Comentarii
 • Sa lucrezi intr-un spital(mare profesor)si sa pleci in străinătate in moment de alerta epidemiologică,mai ales când ai asemenea pacienți la risc,asta înseamnă sa fii zero pregătire medicală,ca la aceștia doi este si zero calitate umană.Sfidarea regulilor.Nesimtire.Iresponsabilitate.SRI sa verifice camerele video din spitale.Daca au pus voit viața celor din jur in pericol-sa se pună in aplicare legea.Dosar penal.

 • Ce pretenții sa ai de la țăranii care vin din Italia și nu respecta regulile când dobitocii astia 2 care trebuiau sa fie un exemplu au plecat in plină pandemie sa se plimbe prin străinătate ?? Doi cretini care nu merita sa mai profeseze. Și au bătut joc de colegi, de pacienți și de toți cei din jurul lor.

 • eu, care spal masini si rulote in strainatate, sunt la curent cu toate plecarile distinsilor mei colegi academicieni spalatori. bangladeshii sunt cei mai sprinteni calatori. toti sunt responsabili, bun exemplu.

  din contra, nevasta-mea nu prea e la curent cu plecarile, ci stie sosirile tuturor colegelor ei, fiind vorba de concurenta directa si, mai ales, acuma fiind cu mult mai greu, ca nu mai circula lumea cu masina. tot de la camionagii vin incasarile bune, dragii de ei. multumim.

 • Doamna Merela Gaurosu nu ca vedea nimic pe camere atât timp cât este interesată direct de șpăgile din Onco.Sa între DNA si SRI.Dosar penal .

 • Acesti ipochimeni sunt PLINI de bani, intr-o tara saraca, care isi alunga medicii(fara pile) pentru a se instala loazele lor, carora le fabrica un CV fals, plin de realizari si virtuti. Nu mai enumar pe cei pe care toti ii cunoasteti. Eu o stiu destul de bine, fiindca ii stu din interior. Niciodata nu se va face nimic!!!! Au prea multi bani, iar cancerul coruptiei in Romania si mai ales in randul:medicilor, magistratilor si politicienilor este de mult in metastaza!!! Pacat de cele cateva celule vii___medici, (mai putini magistrati) care incearca sa repare acest organism canceros. Nu vor reusi!!!

 • Acesti ipochimeni sunt extrem de bogati, plini de bani in aceasta tara saraca. Le convine asta!!! -pe fondul saraciei se fac cele mai multe averi colosale. Isi lasa in urma loazele carora le fabrica un CV occidental, desi multi sunt mediocri, blocand adevaratele valori care iata sunt obligate sa ia drumul pribegiei!!! lasandu-i pe ei fara concurenta. Cancerul coruptiei care a cuprins de mult aceasta tara: medici, magistrati si dupa ’89 politicieni , a ajuns in metastaza.
  Niciodata, dar niciodata nu se va vindeca aceasta tara!!!!!!!!

 • Acesti indivizi sunt extrem de bogati, plini de bani in aceasta tara saraca. Le convine asta!!! -pe fondul saraciei se fac cele mai multe averi colosale. Isi lasa in urma loazele carora le fabrica un CV occidental, desi multi sunt mediocri, blocand adevaratele valori care iata sunt obligate sa ia drumul pribegiei!!! lasandu-i pe ei fara concurenta. Cancerul coruptiei care a cuprins de mult aceasta tara: medici, magistrati si dupa ’89 politicieni , a ajuns in metastaza.
  Niciodata, dar niciodata nu se va vindeca aceasta tara!!!!!!!!

 • Din păcate există și astfel de exemple din care ar fi foarte bine să învățăm ceva. Am ajuns la concluzia că italienii, francezii și alte nații nu sunt cu nimic mai deștepți decât noi (știam asta dar acum s-a confirmat). Ar trebui sa nu mai fim cu capul plecat și să le spunem in față că sunt la fel de proști și vulnerabili ca noi. Medicii ăștia au venit din zone sigure care dintr-o dată au devenit rosii. Poate vom învăța ceva din această situație

 • Și în alte instituții trebuie sa se verifice pe camere dacă cineva vine la servici?
  Ce se întâmplă dacă nu sunt camere, fiecare face ce vrea?
  Cum este platit in ziua respectiva?
  Da…. ei lucrează și cate 50 de ore pe zi😞

 • Așa cum si-au cumpărat posturi grase si sănătate in strainatate(pai cum domnule sa ai tu încredere in sistemul de sănătate românesc pe care îl sugi si te faci ca îl conduci)cei doi au șpăguit si testul madamei de o prostie unica in lume.DSP tace,ca nu poate sa miște politic.Intelegi implicațiile unui spital
  De Pediatrie /oncologie închis total-așa cum ar trebuie?Daca SRI mai are coloana vertebrală,trebuie sa ancheteze cazurile:Merella Grossu,Mironii si DSP.Daca nu,suntem morți!

 • Pai si numai pt faptul ca au mințit cu fiica Oana,si tot trebuie dosar penal.Cat de prost poți sa fii?CCăt de nehalit?Aveti 10000 de euro pe luna,animalelor

 • e un venit normal, din salarii, pentru o familie de profesori medici care au facut facultate, specializari etc si care mai ales au ramas in tara sa trateze poporul roman, nu sa se injoseasca in strainatate, deci bravo lor, iar ce-i ce denigrati faceti si voi facultate, deveniti profi si veti avea la fel.

 • Ce au făcut ii descalifica din orice funcție medicală si in special din calitatea de om.Si-au cumpărat ficat din strainatate,medicamente si distracții așa cum si-au cumpărat (din șpăgi)si examenele sa ajungă profesori.Sunt o rusine a unui întreg oraș.

 • Puscaria e nimic pt el e o nulitate de om…pardon nu e om nici javra nu poate sa fie .Interzicerea de a mai practica medicina pe viata ,sa le controleze averile sa vezi buget atunci.

 • Niste nesimtiti care incearca sa musamalizeze acest lucru prin reducerea la tacere a angajatilor care au avut de a face cu ei in spital dupa intoarcerea lor din Franta . Bineinteles ar trebui dosar penal …

 • Niste nesimtiti care incearca sa musamalizeze acest lucru prin reducerea la tacere a angajatilor care au avut de a face cu ei in spital dupa intoarcerea lor din Franta . Bineinteles ar trebui dosar penal …

 • Prof. Ingrid Miron mi-a insuflat dragostea pentru pediatrie si-i multumesc aici. Ea este fiica regretatului Profesor pediatru Ion Tansanu care i-a insuflat dragostea pentru pediatrie tatalui meu. Au postat zilele trecute niste nespalati (cu exceptia mainilor, de frica ) niste vorbe grele/urate/neadevarate despre Ingrid Miron. M-am saturat de tara asta, m-am saturat de toti nemernicii, nespalatii, alcolicii si curvele si voi pleca cat mai repede pe alte meleaguri pentru ca acolo voi avea respect si fi tratata ca OM

 • Stimata rezident/a, ai dreptate. Cei din afara te vor primii si aprecia bine de tot, ca pe orice prospatura. Tratamentul afara e bun de tot: zebbul iti va fi dedulcit de harapi cu scule xxl iar trashka iti va fi adulata in integralitatea ei, plus ochiul maro.
  Insuflarea va ramane la locul sau, rezident sau nu, spre cinstea mentorilor tai. Cei din afara abia asteapta sa cada in cur in fata inca unui refugiat economic care pune botul la vrajelile lor. Si asta nu e putin. Deloc.

 • @doamnei doctor rezident:In primul rând era frumos sa îți declini numele.In al doilea rând,bunul simt medical(minim)al unui profesionist este sa nu facă rău altora”primum NON nocere”.Din ambele puncte ești jalnica-după chipul si îndrumarea celor le care NU ai voie sa ii acoperi.Numai si pentru circul mizerabil din curtea spitalului de Pediatrie,colegi si angați…madame profesor este zero.

 • Da de Melionte Mihail din coarnele caprii care a dansat pe mese in clubul Frateli din Iasi a auzit cineva ?L-AU CARANTINAT ASTIA CA ACOLO A FOST SI POLITISTUL CREMINAL DE LA FRONTERA

 • Articol tendentios si comentarii directionate.
  Siguranta si sanatatea populatiei trebuie sa prevaleze. Dar cine se face responsabil. Ca sa fii testat pentru coronavirus, ca sa itri in izolare, ca sa intri in carantina trebuie sa te incadrezi in definitia de caz pentru coronavirus. Unde? La institutul national de sanatate publica. Daca nu te incadrezi nu ai dreptul. Suni la sanepid si primesti indicatia sa suni la 112. Suni la 112 si ti se spune ca trebuie sa fii bolnav ca sa beneficiezi de test. Daca nu ai test pozitiv (la care nu ai dreptul ca nu intri in definitia de caz), daca nu ai intrat in contact cu cineva declarat infectat (care la randul lui nu are drept de testare daca e purtator aparent sanatos), daca nu ai venit din zonele de risc (iar in definitie au ramas incremeniti in Wuhan) atunci nu poti intra in izolare sau carantina la domiciliu cu concediu medical si ti se spune ca nici nu ar trebui sa o faci ca nu te incadrezi. In acelasi timp esti obligat, pentru ca daca, sanatos fiind, ai transmis ai dosar penal. Deci intri in izolare pe banii tai!
  In sistemul minunat din Romania, daca vii de undeva (de exemplu, Paris) si aterizezi la 15:58 iar la 16:00 e declarata zona de risc atunci nu te incadrezi pentru „nu se aplica retroactiv”.

 • Chiar e interesant de stiut cum a putut face testul? Cand a venit din Franta, Franta nu era declarata zona de risc.
  Tot pe pile? Tot pe pile?

 • Postacul , mâncător de cacat este doar unul singur ( am IP-ul lui , stiu din ce zona postează ) insa comenteaza sub mai mute nume false. E o jigodie fara carte .

 • Intrebati personalul de la IRO daca dr. Miron a fost in institut. Intrebati cati medici au fost trimisi acasa pentru ca au intrat in contact cu el. Daca intrebati conducerea, va spune ca au fost in contact inainte de plecare 😂😂nu imi vine sa cred ca unii oameni pot musamaliza o asemenea CRIMA! P.S. Daca dna Miron a fist testata iar rezultatul este negativ, inseamna ca nu avem de aface decat cu o usoara forma de raceala..😂

Adauga un comentariu