Local

Noi măsuri pentru bacalaureat 2021 anunţate de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu

Publicat: 13 iun. 2021
Sorin Cîmpeanu ține o conferință
În momentul de faţă este încă analizată de către Ministerele Sănătății și Educației ideea ca profesorii nevaccinați anti-Covid-19 să fie testați. Sorin Cîmpeanu vrea reluarea cursurilor cu toți elevii în clase din data de 13 septembrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei a fost prezent într-o vizită la Iași. În urma unor declaraţii, ministrul a anunţat noi măsuri pentru bacalaureat 2021. Aşadar, şcolile nu vor mai fi obligate să instaleze plexiglasuri în sălile de curs.

Ministrul Educaţiei a arătat faptul că, pe lângă relaxarea epidemică, elevii vor beneficia şi de suplimentarea timpului în care îşi pot completa datele personale dar şi de posibilitatea de a trece pe foia de examen a mai multor date

La probele de bacalaureat 2021 vor fi eliminate triajul epidemilogic și plexiglasurile

Prezent la Iași, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a menţionat noi măsuri pentru probele de bacalaureat 2021. Aşadar, şcolile nu mai fi obligate să asigure un triaj epidemiologic dar nici să instaleze plexiglasuri în sălile în care se susţin probele

Printre măsurile luate pentru bacalaureat 2021 se enumeră eliminarea obligativităţii triajului epidemiologic, eliminarea plexiglasurilor, posibilitatea de a crea construcţii pe foaie pentru examenul de matematică, posibilitatea de a crea texte pentru examenul de limba şi incă 15 minute în plus pentru completarea datelor în casetă. Am încercat să venim cu toate acele măsuri care să păstreze relevanta examenelor naţionale dar să elimine excesul de ridigitate. Mai ales din cauza specificului total deosebit al acestui an şcolar. a menţionat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu afirmă că în 2021 s-au înscris foarte puţini elevi

Ca o noutate, ministrul Educaţiei a oferit câteva date referitoare la numărul elevilor înscrişi în 2021 la bacalaureat. Sorin Cîmpeanu a menţionat faptul că s-au înscris doar 66% din numărul total de elevi care ar fi putut să se prezinte:

Este vorba despre 66%. Un număr foarte mare de elevi, 58,800 , care ar fi putut să se înscrie la bacalaureat dar nu au făcut acest lucru. Din păcate, realitatea aceasta este. 66% din persoanele care ar fi putut să se înscrie la proba de bacalaureat s-au înscris din promoţia curentă. Se adaugă desigur, la cei 114.180 înscrişi în acest an şi cei care s-au înscris din promoţiile anterioare. Este un procent mai reduc ca anul trecut. a conchis, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a anunţat angajarea a peste 7000 de consilieri psiho-pedagogici în şcoli

Ministrul a atras atenţia că în învăţământul preuniversitar există un deficit mare de personal specializat. La ora actuală, sistemul are angajaţi peste 2500 de consilieri la un număr total de 3 milioane de elevi. Din aceste considerente, ministrul a declarat că se vor găsi resurse financiare pentru angajarea a peste 7000 de consilieri necesar pentru prima etapă:

Sunt 2500 de consilieri în sistemul de învăţământ, 2500 la 3 milioane de elevi, sunt colegi care au cele două competente, cum sunt şi colegi care au doar o singură competentă. Cea de-a doua competentă poate fi asigurată prin completarea unor cursuri postuniversitare mai scurte. Asta ar putea să accelereze procesul. Cea de-a doua problemă este alocarea fondurilor necesare pentru angajarea a peste 7000 de consilieri estimaţi ca fiind necesari într-o primă etapă a conchis prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, ministrul educației.

 

Adauga un comentariu