Local

Noi proiecte medicale în judeţul Iaşi. Prefectul Marian Grigoraș şi preşedintele CJ Costel Alexe prezintă ultimele noutăţi din domeniu: Noii manageri ai spitalelor de Boli Infecțioase Iași și Sf. Maria – LIVE VIDEO/ FOTO

Publicat: 04 dec. 2020

Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoras şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe susţin o conferinţă de presă, vineri, 4 decembrie 2020. Oficialii vor prezenta noile proiecte medicale ale judeţului.

„Ne-am asumat ca voi conduce mai departe Spitalul de Boli Infecţioase. Mulţumim întregii echipe pentru ce au făcut pentru întreg judeţul şi nu numai. Oferim Ordinului Meritul Sanitar spitalului. I-l oferim medicului Florin Roşu care va fi şi manager odată cu acest ordin”, a declarat președinte CJ Iași, Costel Alexe.

Manager la Spitalul Sf. Maria va fi Alina Belu. Aceasta îi ia locul lui Corneliu Mihai.

Noul manager de la Spitalul de Boli Infecţioase va fi dr. Florin Roşu. În ultima perioadă acesta a coordonat secţia exterioară de la Spitalul mobil suport Covid-19 de la Leţcani. De asemenea, medicul Roşu este coordonatorul Compartimentului de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași.

Acesta va ocupa locul prof. dr. Carmen Dorobăț. Nouă numire vine în contextul în care fostul manager al spitalului a fost condamnată la închisoare cu suspendare, şi implicit i s-a suspendat dreptul de profesa.

„Sunt sigur că în cel mai scurt timp vom operaţionaliza toate problemele existente. Din nefericire, dinamică a îmbolnăvirilor ne face că deficitul de personal să crească. Vă pot asigura că toţi pacienţii care au avut nevoie de îngrijire au avut parte de aceasta. Spitalul de la Leţcani este un spital de campanie, nu este adaptat condiţiilor epidemiologice. Am depus eforturi ca să operaţionalizam spitalul. Vom face în aşa fel încât să-l operaţionalizam. Nu vă ascund faptul că la 8.30 toţi şefii de secţie ATI din Iaşi avem o întâlnire şi discutăm cazurile.

Îmi fac timp să discut cu toată lumea, şi cu aparţinătorii şi cu presa. Este prematur să ne pronunţăm de schimbarea echipei. Este prima zi în care mi-a făcut onoarea şi m-a numit ca manager. Să treacă câteva zile să iau cele mai corecte decizii atât pentru spital, cât şi pentru pacienţi”, a declarat medicul Florin Roşu.

„Va trebui să suplimentăm preventiv numărul cadrelor medicale care să lucreze. Trebuie să avem un management bun”, a declarat Costel Alexe.

„Discutăm astăzi şi vom stabili toate procedurile ce fac referire la spitalele. La Spitalul Militar trebuiau asigurate mai multe paturi. Din timpul verii s-au făcut mai multe evaluări. O să ajungem la un moment de bilanţ şi vom spune fiecare ce gândim de ceilalţi”, a declarat prefectul Marian Grigoras.

„În judeţul Iaşi sunt validate pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 759 secţii şi 788.000 de votanţi”, a declarat prefectul Marian Grigoras.

„În perioada pandemiei ne aşteptam la un suport mai mare din partea Spitalului Militar. S-a simţit lipsa. Spitalul de boli Infecţioase se va implica activ în vaccinarea populaţiei. Ne interesează în primul rând binele pacientului. Ca specialist pe AŢI nu mi se pare greşită abordarea din România a cadrelor medicale. Nu mă consider cobai. În momentul de faţă medicina a ajuns la un nivel avansat. Trebuie să explicăm mult mai bine populaţiei importanta vaccinării. Strategia medicilor mi se pare una foarte bună”, a declarat medicul Florin Roşu.

„În momentul de faţă şi la CJ trebuie să începem profesionalizarea unităţilor medicale”, a declarat Costel Alexe.

„Sunt instalaţii electrice în clădire din anii 70 care nu s-au mai reabilitat. Spitalul este cu adresabilitate din toată regiunea Moldovei. În pandemie trebuie să ne adresăm şi pacienţilor non-Covid-19. Avem pacienţi pediatrici pe ATI care au nevoie să fie îngrijiţi. Prioritatea noastră este să găsim circuitele optime pentru tratarea pacienţilor Covid-19 şi non Covid-19. Nu avem o rată de infectare mare. Riscul este destul de mic, personalul a fost instruit. Permanent este în secţie un medic. Se minimalizează orice risc de infectare a pacienţilor. Sunt 4 suspecţi internaţi. Numărul de la ora la ora se modifică. Sunt şi pacienţi cu aparţinători care sunt infectaţi. Aparţinătorul nu plăteşte taxa dacă copilul are până în 3 ani”, a declarat managerul Alina Belu.

Manageri noi la Spitalele de Copii și de Boli Infecțioase Iași

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a anunțat astăzi, în conferință de presă, schimbarea managerilor de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” și Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” Iași.

Noul manager al Spitalului de Copii va fi Alina Belu, singurul bioinginer medical cu experiență de peste 11 ani în secția Anestezie Terapie Intensivă și peste 18 ani de activitate în cadrul spitalului, absolventă a UMF Iași, în specializarea Management Sanitar și Bioinformatică.

Spitalul de Boli Infecțioase ,,Sfânta Parascheva” va fi manageriat de Florin Roșu, șeful secției ATI, medic în spitalul de Boli Infectioase din 2013, absolvent al UMF Iași, specializat în Management Sanitar și Managementul Serviciilor de Sănătate.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, i-a înmânat noului manager Florin Roșu o distincție din partea administrației ieșene, în semn de recunoaștere a eforturilor pe care întreaga echipă medicală de la spitalul de Boli Infecțioase a depus-o în lupta pentru combaterea și prevenirea SARS-CoV-2. Cei doi vor face astăzi o vizită la spitalul mobil de la Lețcani pentru a evalua situația curentă și a dispune noi măsuri pentru operaționalizarea activității spitalului.

„Trebuie să începem să profesionalizăm managementul unităților medicale. Avem nevoie de oameni care, pe lângă o pregătire medicală solidă și experiență, să dea dovadă de inițiativă, o atitudine caracteristică managerilor. Comportamentul managerial trebuie să fie mult mai prezentă în astfel de funcții.

Acest lucru îl facem astăzi. Dăm un semnal clar că susținem oamenii foarte buni și capabili din rândurile corpului medical.

În ce mă privește, ca președinte al CJ Iași, vă mărturisesc că sunt mândru de cele două numiri, sunt încântat că cei doi manageri vin fiecare din interiorul propriei unități medicale și sunt foarte buni profesioniști, care, sunt convins, vor asigura servicii medicale de calitate pentru ieșeni.”

Comentarii
 • Bă bâieți, faceți valuri taman acum înainte de alegeri. Știți care e faza? Duminică trebuie să ieșim la vot. Cu cine votăm? Cine sunt cei de la pnl Iași? Cine sunt candidații? Ne-ați îndoctrinat cu prezența lui Tătaru de cateva luni de zile zi de zi încât toată lumea a rămas cu imaginea lui în minte și va ști că musiu Nelu e reprezentantul pnl pentru Iași. Proastă mișcare ați făcut. V-ați lăsat conduși și prostiți de strategia șmecherilor de la Vaslui. Toată lumea știe că la Iași toate numirile în instituțiile statului sunt dictate de ministrul sănătății și prefectul de la Vaslui. Ce ați făcut azi e praf în ochi pentru prostime. Nu ține faza.

 • Ați uitat ceva! Mulțumiri înlocuitorilor, deloc!?! Chiar nu și-au adus deloc contribuția? Noii numiți sunt de galben, iar înlocuiții sunt de rosu? Nici primii și nici ultimii nu sunt politruci merita împreună aprecieri d-le C. Alexe!!!!!!

 • Veti vedea voi pe 6 seara ce ati sadit pana acum. Ce sa va spun eu ca stiti mai bine ca va dau insomnii sondajele. Hai c-ati luat-o frumos si de data asta. Pierdeti alegerile. Un an de esec total. Unde nu-i cap vai de picioare.

 • La Iași cărțile le face (V)asile (S)ăracu’.
  Costeluș Alexiunea TV și cu Marinel Miaunel sunt moi ca fularul.
  Ne-am lămurit și cu palizii. Sunt fix la fel ca îmbujorații.

 • au o echipa ok la parlamentare. tanara si bine pregatita profesional. dar cunoaste populatia judetului echipa respectiva? de ce s-a omis prezentarea candidatilor numai il cappo stie. s-au concentrat sa ni-l prezinte pe Tataru in tot si-n toate. spui PNL la Iasi spui Tataru.

 • Nea non perfectul Grig de la oraș ia nu te mai lua matale de bolnița ostașilor că nu e bine. Las-o așa și la loc comanda. Acolo e cu alte ordine și ordonanțe. Stai cuminte că strici puzzle-ul.

 • Ati vandut, inchiriat si amanetat judetul lui Pumbaa si cumatrului priufect. Ati demonstrat de cand sunteti la guvernare ca sunteti slabi. Intrati in opozitie.

 • Costele, te dai tu artist, interesant, scrobit, apretat si calcat dar esti spongios tare. O dezamagire mare. Te fenteaza care si cum vrea la tine acasa.

 • Pe vremuri, in orice guvernare, de dreapta sau de stanga, festivismele astea de investire ale prea fericitilor inconstienti se faceau la unitatea in cauza si nu la imparatie. Avem domni cu aere de domnitori care nu pateaza costumele in spitale mizere si infecte. Pe de alta parte nici momentele si nici timpurile nu impun etalari din astea cu media gura casca. Emite-i domnule ordin de numire si canalizeaza-l pe ce are de facut. De cat sa faca parada pe langa potentatii vremii mai bine medicii respectivi erau la locul de munca langa cei ce aveau nevoie de ei. Aveau mai mult respect din partea populatiei. Tare va mai place sa faceti panarama de ras cu maimuta si clovnul.

 • Baaaa vedeti ca la Socola se intorc angajati I dati afara abuziv in aprilie. Vedeti de unde aduceti bani pt despagubiri. Voi Pnl ul ati vrut sa ii dati afara si sa faceti voi un concurs si nu v a iesit. Salutari juristului Prepelita, Mare om Mare character si Doamnei Dr RALUCA prepelita directorul medical. Zici ca e dancila in epoca cher

 • Au asteptat si ei o viata sa schimbe si ei pe cineva din functie,ca pana acuma i-au schimbat de chiloti.Vin alegerile si s-ar putea intoarce roata.

 • As dori sa stiu din candidatii propusi de PNL Iasi cati din ei nu sunt bugetari?Toti se dau de dreapta , n-au condus niciodata o afacere,dar lucreaza ca bugetari si sugereaza(sic!) reducerea aparatului bugetar.Cand ma gandesc ca si neamtul Iohanis si somerul Orban au lucrat mai tot timpul la stat,ocupand locurile unor oameni capabili….

 • Ma plimbam adineauri pe langa cj si am auzit dinspre thuja din fata accesului in cladire cum striga cineva: Costelus, Costelus… cand ma uit mai bine era Popa ca in scena balconului din Romeo si Julieta. Costele nu lasa omul in frig. Iesi si nu-i frange inima neintelesului! I-au inghetat toate cele.

 • Care sunt calitatile profesionale ale madamei Belu? Inafara de silicoanele puse la Susanu Clinic si de talentele exercitate pe sub birouri in sectia ATI ce o recomanda?nu are studii medicale, nu are studii economice, la conferinta de presa s-a balbait in mod penibil..aceasta fufa tupeista va avea in mana un spital care a fost condus de personalitati reale care cu siguranta se rasucesc in mormant in acest moment. Romania isi merita soarta, slugi, lingai si prostituate ieftine sunt pusi pe functii de PNL Sa speram ca si-au mai batut un cui in cosciug, cel putin la Iasi.

 • Pai ce vrei frate? E bun asa. O milfa sexy la Sf. Maria. Aproape biblic evenimentul. Chiar e misto tipa, poate putin trecuta. N-ai vazut ca-si lingeau mastile pe interior masculii auditori? Deci live dadea palpitatii la fatalai.

 • Veselie mare la inceputul conferintei de presa. Mistouri de parcare la cinema. Cica la Alexe „as propune sa tinem aceasta conferinta de presa cu pozitivism la Letcani”. Pe bune? Esti sigur ca ai dat-o bine? Gluma macabra. Nici la cimitir sa nu faci aluzii neadecvate despre morti cum nici la triajul mortii de la Letcani sa nu faci aluzii draga prietenas ca te ajung bolile si te cauta aia cu girofar si sirena pe unde esti tu mare veselitor. Nici o functie nu-ti da dreptul sa gafezi la modul asta. Da replay la refrenul asta neinspirat si uita-te la statistici. Pare funny mai Bugs Bunny? Sa-ti fie rusine!!!

 • @ Silicoanele Vesele
  Cand esti prost de mic, la maturitate doar te joci. Se arunca murdarie sub numele anonimatului asa ca am sa iti trantesc si eu cu troaca in bot. Se pare ca stii ceva de silicoane, ceea ce ma face sa cred ca esti de la spitalul de copii. Suparat? Nu a iesit tovar’su’ de la ATI care dorea si el sa ajunga manager? Sau esti ruda cu mitocanul biped ce este inregistrat sub numele de Corneliu Mihai? Pacat. Alina Belu, pentru cititori, a suferit o operatie de vasectomie la ambii sani datorita unui cancer mamar care i-a pus viata in pericol. Cine se rasuceste in mormant? Prof. Marin Burlea? Cred ca Alina Belu este primul manager care ii va respecta memoria profesorului Burlea. In rest, ia o lamaie, si mers pe varfuri prin spital.

Adauga un comentariu