Local

Noi proteste dure în fata Operei Naţionale Române din Iași! Iată ce acuzaţii aduc angajaţii – FOTO, LIVE VIDEO

Publicat: 14 iul. 2021
Protest la Opera Națională Română din Iași. Oamenii sunt nemulțumiți de mai multe decizii luate de minister

Pentru a doua zi consecutivă, angajaţii Operei Naţionale Române şi liderul sindicatului ArtIS Moldova, Marius Aftaragaci protestează în fața instituţiei. Aceştia lansează o serie de acuzaţii legate de modul în care a fost gestionată problema de la ONRI, respectiv faptul că, în viziunea lor, autorităţile nu au procedat conform legii.

Vă aducem aminte faptul că Beatrice Rancea, fostul manager al ONRI este cercetată de procurori într-un dosar care cumulează un prejudiciu de 5 milioane de lei. Prejudiciul este cel mai mare din istoria unei instituții de cultură din România.

 

De altfel, Beatrice Rancea a fost plasată inițial sub control judiciar dar ulterior, judecătorii au decis scoaterea de sub sancțiuni. Totuși, în cursul zilei de ieri, 13 iunie 2021, fostul manager a fost condus la audieri unde i s-a impus un control judiciar pentru 60 de zile. Din aceste considerente, Beatrice Rancea nu mai are voie să calce în Opera Națională Română din Iași iar managementul interimar va fi asigurat de Daniel Șandru cel care a asigura și precedenta perioadă de interimat.
Adauga un comentariu