Prima pagină » Turism » Info Turism » Noi reguli pentru turişti. Rezervarea unui loc pe plajă se va face prin intermediul unei aplicaţii
Noi reguli pentru turişti. Rezervarea unui loc pe plajă se va face prin intermediul unei aplicaţii

Noi reguli pentru turişti. Rezervarea unui loc pe plajă se va face prin intermediul unei aplicaţii

19 aug. 2020, 16:48,
BZI.ro, în Turism

Noi reguli pentru turişti. Autorităţile braziliene au anunţat că turiştii care vor să meargă la plajă trebuie să-şi facă rezervare prin intermediul unei aplicaţii. Decizia a fost luată momentan la Rio de Janeiro, un loc cunoscut pentru celebra plajă de aici.

În încercarea de a opri răspândirea noului coronavirus, primarul din Rio de Janeiro, Brazilia a anunţat că turiştii care vor să meargă la plajă vor fi nevoiţi să păstreze distanţa socială şi să-şi rezerve locul prin intermediul unei aplicaţii.

Noi reguli pentru turişti. Pe plaja din Rio trebuie să rezervi locul printr-o aplicaţie

Marcelo Crivella, primarul oraşului Rio de Janeiro, a precizat că plajă din Rio, una dintre cele mai populare din întreaga lume, se poate deschide numai cu condiţia să existe zone delimitate, iar rezervarea să se facă dinainte, printr-o aplicaţie.

„Oamenii vor putea rămâne în zonele demarcate, în funcţie de oră la care ajung, şi, de asemenea, rezervând printr-o aplicaţie. În acest fel, putem organiza mai bine ceva care nu funcţionează bine astăzi”, a mai spus Crivella.

Primarul nu a menţionat ziua în care se va deschide plajă, însă în luna iulie a mai adăugat că o va face doar când va exista un vaccin împotriva Covid-19.

Pentru a opri răspândirea noului coronavirus, mai multe ţări au apelat la tehnologia modernă. Astfel, Spania foloseşte drone iar Belgia foloseşte senzori şi telefoane prin care identifică locaţia turiştilor, dar şi aplicaţii pentru rezervare.

Poţi lua coronavirus dacă mergi la mare? Medicul Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Romane de Microbiologie, a vorbit despre riscul ca romanii să se infectecteze cu noul coronavirus atunci când merg la mare.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a tras un semnal de alarmă în sensul că virusul se poate transmite şi în timpul verii. Acesta a transmis turiştilor romani că trebuie să fie atenţi atunci când merg în vacanţă pe litoral. Dacă merg la mare turiştii trebuie să păstreze distanţarea socială pe plaje şi trebuie să evite locurile aglomerate, precum cluburile, unde există riscul infectării cu noul coronavirus.

„Uitaţi-vă de exemplu situaţia din Italia care a fost dezastruoasă şi în momentul de faţă italienii au de patru ori mai puţine cazuri decât avem noi raportat la populaţie. Acolo oamenii au fost într-adevăr traumatizaţi prin consecinţele infecţiei care a produs numeroase victime şi au foarte mare grijă să respecte cele trei-patru reguli la care facem şi noi apel pentru că lumea să înţeleagă despre ce este vorba”, a spus medicul.

De asemenea, când a fost întrebat dacă noul coronavirus poate fi luat în cazul unei vacanţe la mare, Alexandru Rafila a spus că virusul nu se ia de pe plaje şi din apa mării. În schimb trebuie să fim foarte atenţi la locurile aglomerate, în special la cluburi, aici riscul de infectare fiind unul ridicat din cauza aglomeraţiei.

„Depinde de ce faci la mare. Din apa mării nu se ia. De pe plajă nu se ia. Dacă mergi la club şi stai într-un spaţiu foarte aglomerat, interacţionezi cu foarte multe perosane, atunci se ia.

Dacă mergem, dansează şi petrec împreună la o anumită distanţă, lucrul ăsta se poate desfăşura fără niciun fel de problemă. Sunt tari în temperaturile sunt chiar mai mari decât în România şi unde transmiterea este intensă — Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iran, America de Sud – Toate aceste supoziţii s-au dovedit în timp că nu au fost sustenabile.

Boala se transmite şi în sezonul cald şi era probabil să se întâmple aşa pentru că în marea majoritate populaţia este receptivă. Se poate îmbolnăvi, nu are niciun fel de imunitate”, a mai spus medicul Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *