Coronavirus

Noi restricții aplicate de guvernul israelian pentru a stopa pandemia de coronavirus

Publicat: 18 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi restricții aplicate de guvernul israelian pentru a stopa pandemia de coronavirus

Guvernul israelian a decis, în primele ore ale zilei de vineri, restabilirea unei serii de măsuri – inclusiv restricţii sporite în weekend – pentru a opri răspândirea infectărilor cu coronavirus, a informat presa locală.

Adunările a peste 10 persoane în spaţii închise şi mai mult de 20 în aer liber vor fi interzise, cu unele scutiri, începând de vineri după-amiază. Dacă acest lucru se aplică comunităţilor religioase nu a fost imediat clar, a relatat Times of Israel. Ministerele vor fi închise pentru public, cu contacte disponibile doar online, iar restaurantele vor oferi de vineri doar servicii de livrare.

Concret, în ministere se va lucra la jumătate din capacitate. Cafenelele, restaurantele și alte unități de alimentație publică se închid, iar mâncarea poate fi livrată takeaway. Capacitatea hotelurilor și a restaurantelor din hoteluri se limitează la 35%. Saloanele de coafură, piscinele publice se închid. De asemenea, plajele vor fi închise.

Premierul Benjamin Netanyahu şi prim-ministrul supleant Benny Gantz vor discuta despre posibila închidere a şcolilor în weekend. Potrivit biroului lui Netanyahu, cabinetul se va întruni pentru a trece recomandările deja aprobate în unanimitate de către miniştri şi oficiali într-o reuniune de urgenţă ce a avut loc în cursul zilei de joi.

Numărul zilnic de infectări cu coronavirus confirmat în Israel a atins un nivel record, potrivit datelor publicate joi de Ministerul Sănătăţii. Au fost înregistrate 1.780 de cazuri noi în ultimele 24 de ore până la miezul nopţii pe 15 iulie, cel mai ridicat număr din ţară de la debutul pandemiei.

Netanyahu a declarat într-un comunicat joi mai devreme că guvernul încearcă „să ia măsuri provizorii pentru a preveni o blocare generală pe fondul unui salt gigantic în morbiditate la aproximativ 1.800 de cazuri şi dublarea numărului de cazuri severe la fiecare şapte zile. Aceasta este obiectivul”.

Franța ia în considerare închiderea frontierei cu Spania

Premierul francez, Jean Castex, nu a exclus, sâmbătă, o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania din cauza recrudescenţei epidemiei de COVID-19 în Catalonia, el făcând acest anunţ în timpul unei vizite în departamentul Pyrénées-Orientales (sud-vest), frontalier cu ţara iberică, transmite AFP.

”Noi supraveghem situaţia foarte atent, în particular aici, întrucât este un subiect real despre care trebuie să avem discuţii şi cu autorităţile spaniole”, a afirmat Castex, răspunzând unei întrebări privind situaţia sanitară în Spania şi o eventuală închidere a frontierei.

În Spania, celor aproape 4 milioane de locuitori ai metropolei Barcelona li s-a recomandat să ”rămână acasă”, cu excepţia situaţiilor de primă necesitate, ca urmare a creşterii numărului cazurilor de COVID-19. Graniţa dintre Franţa şi Spania a fost redeschisă la 21 iunie, după aproape trei luni de izolare strictă în Spania pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Spania este una dintre cele mai afectate de infecţia COVID-19, care a cauzat moartea a 28.400 de persoane în această ţară.

Măsură neașteptată în Andaluzia. Masca devine obligatorie pe plaja și la piscină

Măsură neașteptată în Andaluzia. Purtarea măștii a devenit obligatorie atât în ​​spații deschise, cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 2 metri. Măsura trebuie respectată și pe plaje și la piscine. În aceste cazuri masca poate fi dată jos doar la intrarea în apă și sub umbrelă, doar dacă se respectă distanțarea fizică. Această regulă a fost adoptată de autorități după ce numărul de cazuri de infectare a început să crească.

„Ministerul Sănătății spune că trebuie să respectăm regulile și pentru că nu este de glumă, luăm în serios măsura”, a afirmat un bărbat care se afla la o piscină în aer liber.

„Sunt bine, mi-e un pic cald, dar o port. Este obligatoriu să o port, așa că o port și gata”, a menționat altul.

În cazul restaurantelor și teraselor oamenii pot renunța la mască în momentul în care mănâncă sau beau sau dacă la aceeași masă se află membrii unei familii. Totuși, atunci când nu se face consumație această măsură trebuie respectată.

Măștile de protecție, obligatorii în Franța, în spațiile închise

Măștile de protecție vor deveni obligatorii în Franța, în spațiile închisecare primesc public, în special magazinele. Aunţul a fost făcut de prim minsitrul Jean Castex astăzi, în Senat, potrivit France Presse.

„Aveam în vedere o intrare în vigoare a acestor dispoziţii de la 1 august’, a amintit premierul. ‘Am înţeles că acest termen pare tardiv şi decretul va intra deci în vigoare săptămâna viitoare’, a indicat el în cadrul declaraţiei sale de politică generală în faţa senatorilor. ‘Portul măştii constituie, împreună cu respectarea distanţei fizice, măsuri de prevenire şi de protecţie eficiente“, a declarat Jean Castex.

Adauga un comentariu