National

Noi scutiri fiscale pentru români. Legea care reduce impozitul la jumătatea fost promulgată

Publicat: 05 nov. 2020
noi scutiri fiscale pentru români
Prestatorii de servicii din turism vor fi avantajați de reducerea impozitului la jumătate

Apar noi scutiri fiscale pentru români. O anumită categorie de persoane va beneficia de reducerea impozitului la jumătate. Este vorba despre impozitul pe clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice. Actul normativ tocmai a fost promulgat de către președintele Klaus Iohannis.

Vești bune pentru unii dintre români, în plină criză declanșată de pandemia COVID-19. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea la jumătate a impozitului pentru clădirile și terenurile folosite în scopuri turistice.

Noi scutiri fiscale în turism pentru români

Acest act normativ are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în vederea eliminării neclarităților privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile și terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice. Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activității, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp, se arată în Expunerea de motive.

Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2021, inițiatorul ei fiind un senator PSD, Eugen Dogariu. Acesta a argumentat că, în contextul pandemiei de COVID-19, prestatorii de servicii din turism sunt printre cei mai afectați operatori economic.

Inițiativa legislativă nu aduce noi scutiri, aducând doar clarificări condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru a beneficia de scutiri”, a precizat inițiatorul legii.

Ce prevede legea promulgată de Klaus Iohannis

Legea a fost adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional, și prevede printre altele:

„- Impozitul pe clădirile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie.

– Impozitul pe terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%. Reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este îndeplinită această condiţie.”

Așadar, aceste noi scutiri fiscale pentru români vin în sprijinul prestatorilor de servicii din turism, care sunt printre cei mai afectați de criza COVID-19.

Adauga un comentariu