Prima pagină » Coronavirus » Noi simptome pentru infecția cu coronavirus. Iată ce au descoperit specialiștii
Noi simptome pentru infecția cu coronavirus. Iată ce au descoperit specialiștii

Noi simptome pentru infecția cu coronavirus. Iată ce au descoperit specialiștii

13 apr. 2020, 18:45,
în Coronavirus

Specialiștii în dermato-venerologie din Franța a precizat că poate exista o legătură între urmele de pe piele și infecția cu coronavirus. Conform acestora, simptomele au fost observate la pacienți.

Noi simptome pentru infecția cu coronavirus

Potrivit Mediafax, specialiștii în dermato-venerolofie din Franța sunt de părere că apariția petelor roșii de piele pot avea legătură cu COVID-19. Experții Uniunii Naționale a Dermato-Venerologilor din Franța, pseudo-degerăturile, bubele și senzațiile de mâncărime, pot semnifica apariția infecției cu coronavirus. Aceștis suțin că au primit multe constatări ale unor de simptome la pacienți care nu prezentau dificultăți respiratorii.

Jerome Salomon, directorul general în cadrul Ministerului Sănătății din Franța a declarat că nu a primit nicio înștiințare referitoare la această descoperire. Societatea Britanică de Rinologie și Academie Americană de Otarinolaringologie au raportat câteva amănunte cu privire la pierderea mirosului și al gustului de către pacienții bolnavi de coronavirus.

Coronavirusul afectează creierul

Medicii au observat noi simptome neurologice la infecția cu coronavirus, de la stări de confuzie până la atac vascular cerebral. Se pare că unii pacienți infectați cu coronavirus, au stări de encefalopatie, mai excat, disfuncții ale creierului. De asemenea, acestor simptome se alătură și pierderea mirosului sau a gustului.

Un bărbat din Florida, în vârstă de 74 de ani a avut tuse și febră, dar radiografia plămânilor a arătat că nu avea nicio urmă de pneumonie, motiv pentru care a fost trimis acasă. După o zi, acesta s-a prezentat la spital, având febră, probleme de respirație și nu le-a putut explica medicilor ce are deoarece nu putea vorbi.

Așadar, felul și viteza cu care coronavirusul evoluează indică faptul că acesta poate afecta creierul în anumite circumstanțe rare. Un medic de la spitalul Universității din Brescia susține că unii pacienți au avut deliruri înainte de a dezvolta febră sau probleme respiratorii. Momentan, medicii vor mai cerceta această cauză, spunând că este prea devreme pentru a stabili modul în care coronavirusul afectează sistemul neurologic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 decembrie 2024
11 decembrie 2024